Social

De ce nu reusim sa slabim

Hainele stramte, diversificarea programului de exercitii fizice si evitarea muncii peste program duc la pierderea kilogramelor in plus

De cele mai multe ori incepem un regim de slabit cu gandul ca vom urma indeaproape indicatiile nutritionistului si ale instructorului de aerobic . Insa pe parcurs ne pierdem entuziasmul, ne recompensam cu cate o gustare dulce, amanam realizarea activitatii fizice si ajungem in situatia in care dieta nu mai da rezultate.

Specialistii in nutritie si in intretinere fizica au realizat o lista cu zece lucruri prin care stilul de viata si chiar cel vestimentar ne fac sa renuntam la dieta destinata pierderii in greutate.

1. Nu faceti cumpa­raturi atunci cand va este foame – s-a observat ca atunci cand ne simtim infometati avem tendinta de a cumpara mai multe alimente fara a tine cont de numarul de calorii sau de valoarea nutritiva.

2. Nu munciti peste program – chiar daca aceasta activitate va aduce mai multi bani, ea va ingreuneaza incercarea de a slabi. Studiile arata ca cei care muncesc peste 50 de ore pe saptamana ajung sa castige mai mult in greutate in comparatie cu cei care respecta programul de munca. Explicatia consta in faptul ca stresul si oboseala ne fac sa mancam mai mult.

3. Fara recompense dulci – dupa o ora la sala de gimnastica, multi dintre noi au tendinta de a se recompensa mancand ceva dulce. Un studiu realizat la Universitatea Ottawa a aratat ca femeile consuma in jur de 120 de calorii dupa un antrenament solicitant.

4. Numarati caloriile din mancare – atunci cand gustati cate putin din mai multe alimente va dati peste cap dieta. In aceasta situatie nu trebuie sa tineti o evidenta stricta a caloriilor, ci, de fiecare data cand va este foame, reamintiti-va cat de satioasa a fost ultima masa.

5 Faceti miscare – atunci cand va aflati la serviciu aveti tendinta de a discuta cu colegii pe messenger sau la telefon, decat sa va deplasati la biroul lui. Insa drumurile catre acesta va pot scapa de 100 de calorii pe zi.

6. Variati programul de exercitii fizice – daca exer­citiile pe care le efectuati de­vin o rutina, veti incepe sa le realizati cu o mai mare usurinta. De aceea, este indicat sa combinati exercitiile usor de realizat cu cele dificile.

7 Evitati hainele comode – astfel va veti simti motivat sa scadeti in greutate. Atunci cand pierdeti cateva kilograme in greutate renuntati la vechile haine.

8. Nu gustati mancarea in timp ce o preparati – in acest fel veti ajunge ca treptat sa consumati numarul de calorii cuprins intr-o portie inainte de a ajunge sa va asezati la masa.

9. Cat mai putine alimente in frigider – pentru a nu fi tentat sa va rasfatati cu diverse alimente nepermise in dieta de slabire . Cu cat oferta este mai vasta cu atat creste apetitul.

10. Nu tineti dieta secreta – va va fi mult mai usor sa respectati programul de slabire atunci cand cei din jur sunt constienti ca trebuie sa respectati un regim alimentar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea