Social

De ce nu pleaca Monica Macovei

Ministrul Monica Macovei a marturisit ca atunci cind a decis sa nu renunte la reformarea Justitiei s-a gindit la posibilele repercusiuni asupra judecatorilor si procurorilor care lucreaza la dosarele importante.

Am avut si eu momente grele, in care am crezut ca nu mai pot sa merg inainte, ca nu are rost, ca nu o sa pot sa schimb nimic. Am trecut peste ele, in primul rind cu gindul la toti oamenii din Romania care vor sa se intimple aceste lucruri, a declarat simbata Monica Macovei , dupa decernarea premiului Speranta, de catre Societatea Timisoara, in fata unei sali arhipline.

Ministrul Justitiei a adaugat ca au fost momente in care m-am gindit ca, daca nu am un sprijin politic sa promovez masurile de anticoruptie, atunci nu are rost sa pierdem vremea nici eu si nici cei care ma platesc.

Macovei a recunoscut ca primul gind care i-a venit atunci cind s-a decis sa nu renunte la fotoliul de ministru a fost sa apere independenta magistratilor care astazi, liberi fiind, fac aceste dosare, pentru ca altfel mi-e teama pentru ce ar putea sa li se intimple.

Cu gindul la ei si la curajul lor, toti trebuie sa fim curajosi, a mai spus ministrul. Judecatorii si procurorii sint independenti, lucru foarte vizibil, in opinia Monicai Macovei, pentru ca astazi, in fine, dupa atit de multi ani, se fac dosare mari. Aceste dosare nu sint in nici un fel comanda politica, asa cum se apara politicienii cercetati.

Preferata presei, cosmarul clasei politice

2 francez Le Figaro i-a dedicat vineri un articol Monicai Macovei: Un ministru roman in razboi cu coruptia. La 47 de ani, Monica Macovei, ministru al Justitiei, a devenit preferata presei din Bucuresti si cosmarul clasei politice. Nu e foarte eleganta (). Nici foarte locvace. Dar e muncitoare si, se pare, eficienta, a caracterizat-o Arielle Thedrel, autoarea articolului. Printre trofeele sale de vinatoare, mai multi ministri si fosti ministri anchetati. Printre ei, ex-liderul PSD, Adrian Nastase, care a demisionat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Ceva nemaivazut in Romania, continua ziarul francez. (Laura Cernahoschi)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea