Social

De ce ne schimbam locul de munca?

In cariera fiecaruia exista suisuri si coborasuri. Motivele pentru care dorim sa schimbam locul actual de munca pot fi nenumarate. Studiile arata ca fiecare om schimba in decursul vietii cateva joburi si chiar domeniul de activitate. Majoritatea oamenilor isi schimba locul de munca pentru ca nu le mai place activitatea pe care o desfasoara, seful sau colegii si atmosfera de lucru. Sau poate pur si simplu nu mai exista nici un interes in munca prestata ori alta activitate devine mai atragatoare. Totusi, atunci cand suntem pusi in aceasta situatie, trebuie sa gandim bine circumstantele care au dus la nemultumirile noastre legate de job . Trebuie sa descoperim ce ne inspira si motiveaza, care din activitatile de la locul de munca le facem cu placere si ne ofera satisfactii, si care nu. Trebuie sa fim constienti de nevoile si dorintele noastre. Schimbarea este catalizatorul evolutiei si dezvoltarii personale. Lucruri care ne fac sa renuntam este “munca”. Conceptia generala a oamenilor este aceea ca jobul este o activitate neplacuta, pe care o facem doar pentru bani. Daca gandim in felul asta, cu siguranta ca avem nevoie de o schimbare. Nu avem energia necesara pentru job. Atunci cand ne place ceea ce facem, avem in mod natural entuziasmul sa indeplinim toate sarcinile la timp. Un alt indiciu ca jobul actual nu este pe masura dorintelor noastre este plictiseala si faptul ca asteptam sa se termine cat mai repede programul. Performantele sunt scazute. Daca nu ne iubim jobul avem frecvent performante scazute, nu ne atingem obictivele, atragem nemultumiri iar promovarea este foarte grea sau chiar inexistenta. Toate acestea insa nu ni se par interesante, si nu avem capacitatea de a schimba situatia. Ce ne face sa cautam alt job?
  • cheltuielile depasesc castigurile
  • nu povestim apropiatilor despre slujba noastra
  • nu am mai primit nici o marire de salariu
  • orice alt job ni se pare mult mai interesant
  • Probleme prost “conduse” Salariul: cu toate ca in majoritatea studiilor efectuate de companiile si departamentele de HR, angajatii marilor corporatii au aratat ca banii nu sunt un factor important in alegerea unui anumit loc de munca, insa plata unor salarii mai mari este un argument in plus pentru a ramane. Pe langa salarii, managerii companiilor trebui sa aiba in calcul si alte forme de compensare a angajatilor. Relatia cu seful: un factor important in luare a deciziei de parasire a actualului loc de munca il reprezinta si proasta relatie cu seful. Comunicarea si atmosfera de la job: este bine stiut ca pentru pastrarea unor angajati profesionisti si proactivi, o mai buna comunicare asupra asteptarilor si telurilor companiei este esentiala. Angajatii au nevoie de respect, incurajare si colaborare. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

    Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea