Social

#somn linistitor # diferente sexe # cum sa dormi mai bine #insomnie #somn

De ce femeile sunt mai obosite decat barbatii. Explicatia stiintifica

Daca la sfarsitul saptamanii te simti mai obosita decat partenerul de viata, afla ca nu este doar o impresie. Fundatia Nationala pentru somn din Marea Britanie a efectuat un studiu care a ajuns la o concluzie surprinzatoare: barbatii se odihnesc mult mai bine decat femeile. 

Studiul efectuat de specialistii in somn britanici a relevat ca 63% din femei sufera de insomnie, in timp ce doar putin peste 50% din barbati pot spune ca au aceeasi problema. De asemenea, pentru ca femeile sunt multi-tasking si isi folosesc mai mult creierul decat barbatii, nevoia lor de somn este mai mare, se mai arata in studiul citat de Daily Mail.

Totodata, femeile se pare ca sunt programate genetic sa doarma mai putin adanc, prin urmare se odihnesc mai greu. In plus, in general femeile au nevoie de cel putin 20 de minute de somn in plus fata de barbati. O alta problema ar fi faptul ca femeile tind sa tina mai des diete si de aceea se lupta cu foamea nocturna mai des decat barbatii.

Cum poate fi insa rezolvata problema odihnei? Specialistii au si raspunsul. Pentru a evita trezitul din cauza foamei, consumati inainte de culcare alimente cu un indice glicemic scazut. Cerealele de exemplu tin mai mult de foame. O alta solutie ar fi ca femeile sa isi faca mai putine griji, in conditiile in care studiile au relevat ca 18% din femei si doar 8% din barbati dorm rau de cinci ori pe saptamana din cauza stresului. 

Alti factori sunt: arsurile stomacale, menopauza, durerile de cap. Lucruri ce pot fi rezolvate, odata identificate. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea