Social

# conservare energie #energie

De ce este importanta conservarea energiei?

Te-ai intrebat vreodata "De ce este importanta conservarea energiei?". Cu toate ca acesta este un subiect la care nu ne gandim foarte des, consumul de energie este un factor care influenteaza destul de mult viata fiecaruia dintre noi.

Exista doua motive principale pentru care eficienta energetica este importanta la nivel global si fiecare dintre ele iti poate afecta viata semnificativ:

Consumul de combustibil fosil

Multe tipuri de energie utilizeaza combustibili fosili. Acestia sunt o resursa care nu poate fi reinnoita, ceea ce inseamna ca, la un moment dat, ultima bucata de carbune va fi extrasa din pamant si va fi epuizata chiar si ultima picatura de petrol. Cand se va intampla acest lucru, combustibilul fosil nu va mai fi disponibil, deoarece oamenii nu pot crea artificial acest element si vor fi nevoiti sa gaseasca alte metode prin care sa produca energie.  

· Majoritatea vehiculelor functioneaza cu benzina, care este fabricata dintr-un combustibil fosil. Odata ce nu vor mai exista combustibili fosili, vehiculele care utilizeaza benzina nu vor mai fi comercializate.  

· Multe alte tipuri de energie care depind de combustibili fosili nu ar mai functiona. Locuintele si intreprinderile nu ar fi incalzite sau, in unele cazuri, nu ar putea primi energie electrica. Intreaga lume ar putea ajunge la un blocaj, in imposibilitatea de a functiona normal.

· Conservarea energiei ofera mai mult timp cercetatorilor pentru a veni cu solutii si alternative. Cu toate ca, in cele din urma, combustibilii fosili vor fi epuizati. Reducand consumul de energie poate oferi timp suplimentar studiilor pentru a gasi alternative.

Protectia mediului

Celalalt motiv pentru conservarea energiei este importanta consta in sanatatea si bunastarea fiecarei forme de viata de pe intreaga planeta. Utilizarea combustibililor fosili si a altor forme de energie polueaza mediul inconjurator in diverse moduri.

· Aerul este poluat cand combustibilii fosili precum carbunele sunt arsi si eliberati in cel pe care il respiram.

· Energia nucleara nu polueaza aerul, dar creeaza deseuri nucleare care sunt periculoase si trebuie eliminate. In plus, apa folosita pentru racirea reactoarelor este reciclata in lacuri si rauri, iar impactul asupra vietii marine este daunator.

· Energia solara este o sursa de energie curata si regenerabila, dar producerea panourilor solare creeaza de obicei poluanti si produse reziduale in timpul procesului de fabricatie.

· Cand apa este poluata in timpul procesului de creare a energiei, aceasta poate afecta ecosistemul prin uciderea multor specii diferite de animale salbatice si plante. 

· Solul este poluat cand poluantii din aer se amesteca cu ploaia si formeaza ploi acide.

· Fiecare tip de poluare poate compromite corpul uman si poate crea probleme de sanatate. Aceste probleme sunt deosebit de periculoase pentru persoanele cu sistem imunitar slabit, bebelusi sau varstnici.

· Nevoile mari de energie mentin o tara dependenta de guvernele straine pentru a furniza petrol, deoarece majoritatea tarilor lumii nu produc suficient petrol pentru ele insele.

De ce este importanta conservarea energiei? Dupa cum puteti vedea, exista multe motive pentru care conservarea este importanta, atat din punct de vedere al sanatatii mediului cat si al economiei. Pentru a lua masuri in vederea reducerii consumului de energie, trebuie sa stii mai intai ce cantitate de energie consume si care sunt sursele care fac ca acest consum sa fie unul ridicat. Pentru a afla tot ce e nevoie despre consumul de energie al inteprinderii tale, Elsaco iti pune la dispozitie o echipa de specialisti care se ocupa de realizarea auditelor energetice si propunerea solutiilor pentru conservarea energiei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea