Social

#sushi # mancare japoneza # mancare sanatate

De ce este bine sa mananci sushi

Mancarea japoneza este o delicatesa si rareori alegem sa o preparam acasa deoarece pare pretentioasa. Nu este insa deloc asa, mai mult, beneficiile pentru sanatate sunt foarte importante, asa ca ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a va apuca de gatit. 

Potrivit specialistilor de la My Sushi, citati de Mediafax, preparatul de orez invelit in alge de mare prezinta o serie de benificii pentru sanatate: contin cantitati scazute de colesterol, atat orezul, cat si pestele sau legumele folosite continand puţine calorii. In plus, algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la impachetarea rulourilor de orez, contin iod, magneziu, calciu si fier.

Sushi este servit de cele mai multe ori cu felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural, numai bun mai ales cand simti ca te ia raceala.

Nu in ultimul rand, sosul de soia si pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au proprietati antioxidante si sunt bogate in proteine si fier.

Preparatele sushi cu peste crud au si un continut mare de acizi grasi Omega 3, compusi despre care o serie de studii recente au aratat ca ajuta la prevenirea bolilor de inima. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea