Social

# donald trump boli #donald trump

De ce boala sufera Donald Trump de ani buni

Presedintele SUA, Donald Trump si sotia acestuia, Melania, au fost diagnosticati pozitiv cu coronavirus. Starea presedintelui este una buna, desi se incadreaza in categoria e risc, din cauza varstei, 75 de ani, dar si a unei boli de care sufera de ani buni. 

Singura lui problemă este cea legată de colesterol. De altfel, acesta are peste 100 de kilograme și s-ar încadra chiar la o formă de obezitate incipientă.

Pentru că are această problemă cu colesterolul, dislipidemie, Donald Trump ia zilnic medicamentul Simvastatin. Însă nu este nimic grav. 

Ce este Dislipidemia

Dislipidemia înseamnă modificări, izolate sau combinate, ale nivelului de grăsimi din sange. Aceste grăsimi cresc riscul cardiovascular al fiecărei persoane, accelerând apariția bolilor de inima (cardiovasculare) Și a celor cerebrovasculare. De asemenea, poate fi favorizată apariția aterosclerozei. Dislipidemiile în general, se depistează pentru că indivdul are un nivel crescut al trigliceridelor și/sau al colesterolului sau printr-o scădere a nivelului de HDL (ceea ce medicii numesc, colesterol „bun”).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea