Social

#cancer #barbati #cancer de piele # barbati singuri #risc e cancer

De ce barbatii singuri risca sa se imbolnaveasca grav

Un studiu recent al cercetatorilor suedezi arata ca barbatii singuri risca sa fie diagnosticati mult mai tarziu cu cancer de piele decat cei care traiesc intr-o relatie de cuplu. Practic, ei sunt supusi cu 31% riscului de a muri din cauza acestei afectiuni.

Cercetatori au observat ca exista o probabilitate cu 43% mai mare ca, in cazul barbatilor singuri, boala sa fie descoperita abia cand a ajuns deja in stadiile trei sau patru. De vina, spun specialistii, este faptul ca nu exista un partener care sa observe la timp semnele bolii. In situatia in care aceasta afectiune este depistata devreme, sansele de supravietuire sunt de 90%.

Specialistii Institutului Karolinska din Stockholm, citati de The Telegraph, sustin ca au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat informatii de la peste 27.000 de barbati diagnosticati cu melanom malign, cea mai grava forma de cancer de piele.

Sursa foto: yupi.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea