Social

#OMS atentionari Romania #obezitate Romania #miscare #exercitii fizice

De cate minute de miscare ai nevoie pentru a fi sanatos

"Romania nu se misca!". Declaratia ii apartine sefului biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, Victor Olsavszky, care sustine ca ar trebui sa facem miscare 150 minute/saptamana, scrie Mediafax.

Olsavszky a spus ca Romania se situeaza in zona mediei UE ca prevalenta a obezitatii, insa tendinta este in crestere. "Romania nu se misca comparativ cu alte tari europene", a declarat acesta, care sustine ca degeaba mancam sanatos daca suntem sedentari. Victor Olsavszky a precizat ca este recomandat sa se faca miscare, constand in plimbari, alergare usoara si alte tipuri de exercitii, macar 150 de minute pe saptamana.

"Daca nu, problema nu e ca se depun caloriile pe burta si e inestetic, dar se depun pe coronare, artere, in zone care ne trimit la hipertensiune, diabet, accident vascular cerebral, si atunci hai sa ne gandim cat ne costa pe toti acest lucru. Degeaba crestem speranta de viata daca ultimii ani ii petrecem in scaun cu rotile sau paralizati", a spus Olsavszky.

Sursa foto: iran-daily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea