Social

#legea produselor congelate #alimente congelate #etichete produse alimentare

De astazi stim ce mancam! Ce presupune legea produselor congelate

Brutariile, covrigariile si patiseriile, dar si shaormeriile, cantinele, rulotele comerciale si cafenele sunt obligate de astazi sa isi informeze clientii, prin prezentarea unei etichete la loc vizibil, ca pateurile, covrigii, carnea, fructele si legumele pe care le comercializeaza sunt din produse decongelate, daca folosesc astfel de produse, anunta profit.ro.


Conform ordinului ANPC, “operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea “produs/din produs decongelat”.

Termenul “produs alimentar congelat” se refera la paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe.

Directorul general al ANPC Paul Anghel a precizat ca institutia va initia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea