Social

#Monitorului preturilor # preturi online #consiliul concurentei #cumparaturi #cos cumparaturi

De astazi, poti verifica online preturile cosului tau de cumparaturi din magazine!

De astazi, consumatorii putand sa verifice online preturile cosului de produse de are sunt interesati, a anuntat Consiliul Concurentei, cu ajutorul “Monitorului preturilor”. Proiectul a fost realizat de Consiliul Concurentei in parteneriat cu Guvernul, prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), fiind consultata Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii, dar si cu ONG-urile care se ocupa de protectia consumatorilor.

“Astazi am lansat proiectul pilot pe Bucuresti, care include 128 de produse. La acest proiect au participat principalii retaileri. Preturile pot fi verificate pe www.monitorulpreturilor.info”, a declarat joi Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Acesta a precizat ca dupa un an se va face o evaluare si, in functie de rezultate, proiectul va fi extins la nivelul intregii tari, urmand sa fie incluse mai multe produse.

“Monitorul preturilor vine in sprijinul consumatorilor si va creste gradul de incredere intre consumatori si retaileri si intre consumatori si producatori. in curand vom lansa si o platforma care va veni in sprijinul consumatorilor, dedicata produselor financiar-bancare astfel incat sa poata fi verificate costurile si comisioanele”, a afirmat Bogdan Pandelica, presedintele ANPC.


 

La acest proiect au participat voluntar Asociatia GS1, compania Nielsen, precum si principalii retaileri. Doua companii, Mega Image si Selgros, desi participa la proiect nu isi fac publice preturile pe aceasta platforma. Lantul Cora a refuzat sa participe, in timp ce Auchan are o problema de colectare a datelor.

Bogdan Chiritoiu a precizat ca in Parlament exista un proiect legislativ care ar impune retailerilor participarea la proiecte asemanatoare celui lansat joi. Informatiile referitoare la preturi sunt incarcate de retaileri pe site zilnic sau cel mult saptamanal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea