Social

#barbat rubine confiscate #slatina pietre pretioase

De 12 ani isi cauta rubinele confiscate de politisti

Un barbat din Slatina incearca de 12 ani sa isi recupereze pietrele pretioase confiscate de politistii de la Crima Organizata .

La inceputul anului 1997, controversatul om de afaceri slatinean Gabriel Mihaila a solicitat un credit de 4 miliarde de lei vechi de la Credit Bank - Sucursala Slatina si vroia sa garanteze creditul cu o mana de pietre de culoare rosie pe care el le cumparase de la un individ care, la randul sau, le adusese din Austria in 1995, informeaza Jurnalul National.

Pietrele au fost evaluate de personalul Catedrei de Mineralogie din cadrul Facultatii de Geologie si Geofizica din Universitatea Bucuresti , care a confirmat ca sunt rubine.

Dupa aceea, Gabriel Mihaila si-a evaluat singur pietrele, in urma lecturarii unei note a Ministerului de Finante, care liberaliza pretul pietrelor pretioase, in general. Cu propria evaluare, 6 miliarde de lei vechi, proprietarul s-a dus pe la diferite banci sa ceara imprumuturi.

Banca Nationala a Romaniei a aparut si ea in schema, dar nu a stabilit niciodata natura pietrelor pretioase, ci doar le-a cantarit. Pietrele au atras insa atentia a doi politisti, care au oprit masina ce le aducea la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea