Social

#cine este David Popovici #povestea lui David Popovici #david popovici #medalii aur David Popovici

David Popovici – povestea sportivului. A inceput sa practice inot la recomandarea medicilor si a ajuns la o performanta uimitoare

David Popovici a devenit cunoscut in lumea sportiva in urma cu un, in timpul Jocurilor Olimpice, unde pustiu, pe atunci in varsta de 16 ani, a facut furori la juniori.

Acum, dupa dubla medalie de aur de la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta, nu exista roman care sa nu fi auzit de David Popovici, care a devenit peste noapte o legenda a inotului, la nivel mondial.

A inceput sa inoate in urma unui diagnostic de scolioza

La varsta de doar patru ani, David Popovici a fost diagnosticat cu scolioza si a primit recomandarea de a merge la bazin. Asa a inceput si dragostea sportivului pentru inot, pe care probabil nu ar fi descoperit-o in alte circumstante.

Pustiul a atras atentia antrenorilor si nu a durat mult pana cand acesta a inceput sa faca sport de performanta. La inceput de drum i-a avut ca antrenori pe Bogdan Stroe si Bogdan Manea, la “Lia Manoliu”, apoi de la varsta de 9 ani s-a antrenat cu Adrian Radulescu.

“Era modelul potrivit pentru sport, inalt la varsta lui, membre lungi, energie multa si un pic de burtica. Asta a disparut insa repede. Ii placeau de la inceput provocarile, competitia. Antrenamente, intreceri, stafete, la toate se cupla total”, povesteste antrenorul acestuia, potrivit gsp.ro.

Primii pasi spre performanta, la doar 10 ani

La vasta de 10 ani, David Popovici a inceput sa parcurga drumul spre performanta, cand a batut si primul recod national.  

“Atunci a batut primul record national, desi nu avea cea mai buna tehnica, dar baza era mindsetul. Si-a pus in cap un scop si a ajuns acolo. De aici am pornit”, explica Radulescu pentru sursa citata.

Apoi la varsta de 14 ani s-a facut remarcat la Campionatele Nationale de cadeti. Aici a castigat nu mai putin de 15 medalii, participand la tot atatea probe. Practic, nu exista proba la care sa participe fara sa se afle pe podium. 

“A luat medalie la toate cele 15 probe, de la 50 m pana la 1.500 m, toate versiunile de concurs. 12 de aur, un argint si doua bronzuri. Ca sa domini de asemenea maniera o competitie, trebuie sa fii chiar foarte bun”, adauga antrenorul acestuia.

Medaliile nu au incetat nici la campionatul national de juniori.

Apoi, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Baku, David Popovici a obtinut cel mai bun timp inregistrat vreodata de un sportiv in proba de 100 m liber: 49,82 secunde. Avea doar 14 ani la acea vreme.

In spatele medaliilor sta o munca titanica

Performanta sportivului vine insa cu o munca titanica. O lunga perioada de timp acesta se trezea la cinci dimineata. Pe langa antrenamentele in bazin, David are si antrenamente pe uscat, de forta. Pentru a ajunge insa la performanta, alaturi de acesta lucreaza o adevarata echipa de profesionisti. Acesta are in staff un analist video, care filmeaza antrenametele si le monitorizeaza pentru pregatirea sportivului, dar si un nutritionist care ii creeaza o alimentatie speciala.

“Hrana pregatita sub indicatiile nutritionistului. A fost o perioada in care se trezea la cinci si jumatate dimineata pentru a merge si la scoala, si la antrenamente pentru a prinde orarul disponibil la bazin. Venea mai devreme daca era programata si pregatire fizica pe uscat. Dar, in general, controlul era ca intre masa si intrarea in apa sa treaca doua ore”, a mai adaugat antrenorul acestuia, potrivit gsp.ro.

CITESTE SI:

Cine sunt parintii lui David Popovici si cum il sustin

Cati bani incaseaza David Popovici pentru cele doua medalii de aur si ce salariu are la CS Dinamo

 

FOTO: monitorulbt.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea