Social

#proces #demisie #senat #dan voiculescu #Institutul de Cercetari Alimentare

Dan Voiculescu demisioneaza din Senat

Senatorul PC Dan Voiculescu a anuntat astazi in plenul Senatului ca isi depune demisia din functia pentru care a depus juramantul in urma cu mai putin de o saptamana. El a explicat ca a luat hotararea de a demisiona din Senat dupa ce in ultima perioada au aparut o serie de speculatii potrivit carora imunitatea parlamentara oferita de functia de senator ar impiedica buna desfasurare a procesului in care este implicat.

"Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat", a spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). In acest dosar, Voiculescu a fost acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Ca urmare a demisiei lui Voiculescu, procesul a fost mutat de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti. Procesul va fi reluat in data de 31 ianuarie 2013.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea