Social

Dan Perjovschi expune la Bruxelles

Centrul Roman de Informare de la Bruxelles impreuna cu Festival du KunstenFestivaldesArts (KFDA) si Centrul de Arta Contemporana Wiels prezinta, in perioada 8 mai - 1 iunie 2008, publicului belgian si european de la Bruxelles proiectul Dan Perjovschi - All Over. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Dan Perjovschi - All Over are patru componente care-si propun sa includa orasul Bruxelles intr-un manifest artistic contemporan, de unde si titulatura « All over » interpretabila si in acest sens:

- Prezentarea desenelor lui Dan Persjovschi constituie evenimentul principal al Festivalului de Arta - Festival du KunstenFestivaldesArts; in paralel cu desenele expuse in locatia centrala a festivalului, Palatul Bursei, va rula un slideshow cu imagini produse in timpul festivalului si / sau trimise prin fax si instalate asemenea unei « poste restante » in atentia publicului si artistilor festivalului

- Dan Perjovschi a fost invitat sa ilustreze cu desene editiile din 16 mai 2008 ale celor mai mari cotidiene belgiene, « Le Soir » si « De Morgen » pe pe teme curente de politica internationala si belgiana

- Desenelor artistului vor fi expuse in spatiul public pe axa Gare de Midi / Forest National si in cartierul european, pe toata durata expozitiei

- Dan Perjovschi va lucra « in rezidenta » la centrul Wiels intre 8 si 15 mai; atelierul sau va fi deschis publicului si lucrarile vor putea fi vazute in cursul realizarii pana la 1 iunie.

La inceputul lui martie 2008 Dan Perjovski a fost ales de MoMA (Muzeul de Arta Moderna din Manhattan) sa reprezinte imaginea muzeului intr-un numar din The New York Times, cu scopul de a promova muzeul. El a definit arta contemporana si felul in care ea este prezentata in muzee cu ironia sa caracteristica: "Cubism, Impresionism, Abstract Expresionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop".

Dan Perjovski a decorat pereti din celebrele muzee Tate din Londra si MoMa din New York si a expus in Paris, Amsterdam, Edinburgh, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Venetia, Moscova. Expozitiile lui Perjovski sunt influentate de istoria, traditiile si cultura locului in care expune.

Dan Perjovschi reprezinta alegerea cea mai potrivita pentru un festival care-si propune sa fie radical si ultra-contemporan, dar care prefera sa pastreze standardul artistic maximal evitand curajos experimentele pe seama publicului. Prin modul de relationare cu publicul, alegrea temelor, capacitatea fantastica de sintetizare grafica si implicarea pe care o cere publicului, Dan Perjovschi este nu doar un artist angajat ci si un artist mare, inclus intr-un circuit global.

Festival du KunstenFestivaldesArts (www.kfda.be) este cel mai mare festival de Artele Spectacolului din Belgia. Festivalul este prin definitie urban si cosmopolit, inscris intr-o retea complexa de comunitati unde conceptele de natiune, limba si cultura sunt relativizate si depasite prin integrare intr-un spatiu universal artistic. Orasul este prin excelenta mediul care face vizibila aceasta comunitate cosmopolita. Programul festivalului include opere scenice si plastice ale unor artisti belgieni si internationali.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea