Social

Dan Matei Agathon tras la raspundere pentru proiectul Dracula Park

Actiunea Populara ( < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ap" title="ap">AP ) considera ca fostul ministru al Turismului dan matei agathon ar trebui tras la raspundere pentru gestionarea defectuoasa a proiectului Dracula Park, a declarat joi, intr- o conferinta de presa, Smaranda Enache, vicepresedinte al Consiliului National de Coordonare Politica al partidului.

"AP solicita raportul financiar complet privind cheltuirea banului public de catre Ministerul Turismului si tragerea la raspundere a fostului ministru Dan Matei Agathon pentru gestionarea defectuoasa si irationala a bugetului ministerului", a declarat Smaranda Enache.

Ea a sustinut ca Dan Matei Agathon nu a facut decat sa transfere responsabilitatea deciziei de schimbare a locatiei parcului catre firma de consultanta PricewaterhouseCoopers.

"Astfel, destinul proiectului Dracula Park se incheie cu o expertiza costisitoare, care ar fi trebuit sa constituie in cel mai bun caz punctul sau de plecare", a apreciat Smaranda Enache.

AP considera ca investitorii in acest proiect si platitorii de taxe si impozite Au ">au dreptul sa ceara elucidarea urmatoarelor aspecte legate de Dracula Park: cum a fost evaluat platoul Breite la 20 milioane USD, cum a fost selectat intermediarul vanzarii actiunilor si ce criterii au stat la baza selectarii BCR pentru vanzarea actiunilor. AP a sesizat in acest sens Curtea de Conturi si a solicitat, in baza Legii 544/2001, informatiile de interes public referitoare la cuantumul cheltuielilor angajate cu bani publici pentru realizarea proiectului Dracula Park.

In alta ordine de idei, AP nu este de acord cu faptul ca Ministerul Turismului, o institutie importanta pentru PIB-ul Romaniei, a ost comasat intr-un Minister al Transportului, Constructiilor si Turismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea