Social

Dalai Lama, acuzat de comploturi teroriste

Dalai Lama, acuzat de relatii stranse cu grupari teroriste . China lanseaza un nou tir de acuze la adresa liderului spiritual al tibetanilor, afirmand ca acesta ar organiza un complot impreuna cu teroristii musulmani cu scopul de a destabiliza tara inaintea Jocurilor Olimpice.

Presa occidentala relateaza astazi faptul ca publicatiile de stat chineze au inceput o adevarata campanie de denigrare a lui Dalai Lama, intr-o serie de articole care il prezinta drept organizatorul din umbra a protestelor violente care afecteaza Tibetul si comunitatile tibetane de peste o saptamana.

Guvernul comunist de la Beijing a prezentat violentele care au loc in ultima perioada in zona drept un complot sprijinit doar de o minoritate a tibetanilor, “orchestrat” de Dalai Lama, care mai este acuzat si ca nu a renuntat deloc la violenta dupa ce a parasit China in 1959 in urma unei revolte esuate impotriva Beijingului.

 

Beijingul il acuza, de asemenea, pe liderul spiritual tibetan ca planifica atacuri cu ajutorul separatistilor uiguri care militeaza pentru independenta Turkistanului de Est, locuita de o populatie majoritar musulmana.

Dalai Lama a calificat acuzatiile regimului de la Beijing drept nefondate, dupa ce a declarat martea trecuta ca va renunta la statutul de lider tibetan, daca violentele scapa de sub control in Tibet. In plus, laureatul Premiului Nobel pentru Pace a declarat ca doreste autonomie in interiorul Chinei, nu independenta.

Protestele organizate de calugari in orasul Lhasa au devenit violente vinerea trecuta, creand o situatie delicata pentru guvernul chinez chiar inaintea Jocurilor Olimpice. In plus, un post local de televiziune a difuzat duminica o lista cu cei mai cautati manifestanti in legatura cu protestele din 10 martie, soldate, potrivit autoritatilor chineze, cu 22 de morti. Dalai Lama, care se afla si acum in exil in orasul indian Dharamsala, sustine ca numarul victimelor ar fi in realitate de 99.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea