Social

Dakarul romanesc isi ia zilnic ofranda

Patru piloti au terminat probele din cea de-a doua zi la Spitalul de Urgenta din Baia Mare.

Cel mai dur raliu din lume si-a pastrat titulatura si in varianta soft din Ungaria si Romania. Dupa abandonul din prima zi al lui Coma, fost castigator la Dakar in 2006, marti au fost trei ceasuri rele pentru patru dintre participantii la Raliul Europei Centrale.

Copilotul japonezului Hiroshi Masuoka, Pascal Maimon, a suferit cel mai grav accident dupa ce a fost acrosat de Carlos Sainz. In urma loviturii incasate la genunchi, Pascal a ajuns la spital, astfel incat Masuoka a fost nevoit sa renunte la concurs.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta, Sabin Nemes Bota, a declarat ca primul pacient a fost un motociclist german, care a fost adus la spital avand o plaga deasupra genunchiului.

Apoi, medicii maramureseni au mai acordat asistenta unui motociclist norvegian caruia i-a intrat in ochi pietris , fiind necesara interventia oftalmologului.

„Cel de-al patrulea accidentat care a fost adus la spital este probabil elvetian. Acesta s-a lovit la spate si a ramas sub supraveghere medicala“, a mai declarat Bota.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, organizatorii raliului au decis anularea probei speciale cu numarul doi din cursul acestei zile pentru camioane si reducerea traseului in celelalte curse.

Startul in a doua zi a probelor speciale ale Raliului Europei Centrale (REC) - Seriile Dakar 2008 s-a dat marti dimineata din statiunea Izvoare , vehiculele plecand in cursa tot din Baia Mare dupa ce insusi directorul Dakar - Etienne Lavigne - a inspectat zona, dat fiind ca Maramuresul se afla sub avertisment de cod galben.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea