Social

Dacia in greva generala

Greva generala la Dacia. Dupa ce in urma cu o saptamana s-au aflat in greva de avertisment angajatii de la Dacia Pitesti au intrat, in aceasta dimineata, in greva generala. Ei spun ca au ales aceasta metoda de proteste dupa ce negocierile privind majorarile salariale dintre conducerea societatii si sindicalisti au esuat.

Una dintre cele mai importante cereri ale sindicalistilor de la Dacia este majorarea salariala de 550 de lei, care sa fie acordata in doua transe , 350 de lei de la 1 ianuarie 2008 si 200 de lei de la 1 iunie 2008. Din partea companiei exista insa o oferta de doar 118 lei.

O alta cerere a sindicalistilor este majorarea primelor de Paste si Craciun pana la 50% din salariul mediu brut si a primei de vacanta pana la echivalentul unui salariu mediu brut .

Conducerea societatii spune ca acest protest nu este o masura corecta, pentru ca va genera pierderi financiare importante. Dacia produce, in ritm normal, in jur de 50 de automobile pe ora, iar un calcul simplu arata ca fiecare ora de greva poate aduce pagube de pana la jumatate de milion de euro.

Vineri 14 martie 2008, 6000 de angajati ai uzinelor Dacia au intrat in greva de avertisment pentru doua ore. Ei au cerut majorarea salariilor cu 550 de lei, amenintand in caz contrar cu intrarea in greva generala. Conducerea societatii nu este insa de acord, oferind doar o suplimentare de circa 70 de lei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea