Social

Daca n-a fost decizia partidului, de ce au votat reprezentantii PD impotriva lui Ticu?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca, de mai multa vreme, se incearca o recristalizare a defunctului FSN. Gurile rele vorbesc chiar despre o intelegere subterana a lui Ion Iliescu si a unor lideri PSD de sustinere a lui Traian Basescu in ultima campanie electorala. Treptat, aceste supozitii au devenit evidente in cazul votarii unor legi in Parlament, a eliminarii gruparii Nastase din fruntea PSD si, mai ales, marti, atunci cand Ticu Dumitrescu a suportat o ultima umilinta din partea clicii comunisto-securiste.

Momentul a fost bine ales. Presedintele era intr-o vizita oficiala in China, iar liderii PD erau ascunsi in scorburile lor politice din teritoriu sau din Parlament.

Nu este o noutate jocul duplicitar al democratilor. Cu siguranta ca ei au uimit cercurile politice internationale, facand un salt mortal de la doctrina social-democrata la cea crestin-democrata. De fapt, ei n-au crezut si nu cred in nici un fel de doctrina, ci se pliaza dupa interese obscure.

In cazul marsavei lovituri date lui Ticu Dumitrescu nu este exclus sa se ascunda temerea cercetarii unor dosare, pe care s-a asternut praful uitarii unor turnatorii josnice la adresa prietenilor, colegilor, vecinilor, parintilor, fratilor sau surorilor.

Declaratiile lui Emil Boc si ale altor lideri democrati denota o ipocrizie fara seaman.

Ei au afirmat ca a fost decizia personala a lui Turianu de a candida la presedintia CNSAS. Atunci cum se explica faptul ca cei doi reprezentanti ai PD au votat impotriva lui Ticu Dumitrescu, daca nu era o dispozitie data de sus? Dupa spusele unor martori, Dan Lazea ar fi fost santajat pentru a vota in favoarea lui Turianu. In cele din urma, dandu-si seama de josnicul act de tradare al PD, si-a dat demisia din CNSAS si ar fi disparut la Timisoara, unde nu doreste sa vorbeasca cu nimeni.

Incet, incet ne-am intors la tenebroasa perioada Onisoru, de conspirare a Securitatii". Gestul politic al democratilor nu a determinat o grea infrangere a lui Ticu Dumitrescu. Ci a romanilor, in general . Si, ce este mai grav, a fost o lovitura data democratiei, intr-un moment in care Europa se pregateste sa ne primeasca intr-un club select. Ce s-a intamplat, marti la CNSAS nu mai tine nici de conflictul din Alianta, nici de tradarea partenerilor, ci de viitorul Romaniei. Cum ar fi sunat, in Germania, sa se instituie un organism de cercetare a crimelor savarsite de STASI fara ca in fruntea sa sa se afle pastorul Gauck, promotorul legii de deconspirare a organelor represive din fosta RDG? Acolo, pentru ca este normalitate, asa ceva nu a fost posibil.

Apeland la pildele lui Aristotel, privind calea de aur" a moderatiei, celebrul romancier Dos Pasos descria dilema unui enorias care se grabea, pe un drum de tara, intr-o caldura torida, sa ajunga la slujba de duminica. Sa alerge si, incalzit, sa riste sa raceasca i biserica sau sa mearga incet si sa faca insolatie ? Mutatis-mutandis, daca nu ne-am grabit sa deconspiram Securitatea, riscam, in vazul Europei, sa ne bata in cap Soarele si pumnul". Ma refer, desigur, la simbolul electoral al comunistilor, preluat cosmetizat si de FSN.

PS 1: Nu pot fi de acord cu modul in care Ludovic Orban a prezentat ascensiunea unor doamne-politician. Pe de alta parte, am vazut tot felul de maimute masculine care isi umflau muschii misogini pentru a le proteja pe doamnele vatamate. Penibil, mai, Gheorghe! Pentru a spune 0 pana la capat, trebuie sa recunoastem ca Orban nu a facut altceva decat sa dezvaluie Secretul lui Polichinele". Ma intreb, daca nu cumva, in anumite cazuri, pe fond, are dreptate?

PS 2: Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) a dezinformat, din nou, opinia publica, in ultimul sau raport. De asta data, cu referire la ziarul 8". Mai intai, pentru ca s-a spus ca publicatia noastra ar apartine unui grup ce urmareste concentrarea institutiilor mass-media. Daca ar fi avut curiozitatea sa verifice actionariatul la Registrul Comertului , ar fi ajuns la o concluzie diferita. AMP a facut o alta referire la 2 8", la fel de falsa, privind publicitatea mascata. Ea a fost preluata din Evenimentul Zilei", din care se pare ca se inspira in mai multe parti raportul, unde, in mod obisnuit, ziarul 8" este denigrat, intrucat nu face parte din corul de laudatori ai actualei Puteri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea