Social

# caini vagabonzi #amenda #controlul reproductiei #caini agresivi #caini fara stapan

Daca hranesti cainii fara stapan, poti lua amenda

Toate persoanele care vor hrani cainii vagabonzi vor fi amendate cu pana la 5.000 de lei, conform unei modificari a hotararii din 2009 privind controlul reproductiei cainilor in Capitala, a anuntat coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Razvan Bancescu.

Aceasta decizie a fost luata in urma numeroaselor plangeri si propuneri facute de cetateni pentru modificarea Hotararii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproductiei cainilor in Municipiul Bucuresti.

"Nu urmarim sa amendam un copil care arunca un biscuite unui caine pe strada. Urmarim sa reducem numarul agresiunilor cainilor fara stapan indreptate catre cetateni", a explicat Razvan Bancescu.

De asemenea, coordonatorul acestui proiect a precizat ca la baza acestei hotarari exista si niste studii. Unul dintre acestea a fost facut la Institutul Superior de Sanatate din Italia, care a aratat ca agresivitatea cainilor creste din cauza organizarii animalelor in haite, lucru ce se intampla frecvent atunci cand acestea sunt hranite in grup.

Totodata, alte doua studii, efectuate de angajatii Primariei Capitalei, au avut acelasi rezultat: hranirea regulata a cainilor in anumite zone duce la organizarea animalelor in haite.

Sursa foto: adoptiicaini.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea