Social

#gabriela firea #revolta #romani #spania

Cutremurator! O familie de romani din Spania si-au vandut fiica pentru a achita o datorie. Gabriela Firea, revoltata

O familie de romani, stabilita in Spania impreuna cu cei trei copii a apelat la un gest socant pentru a scapa de o datorie pe care o aveau. Acestia au ales sa-si vanda fiica, in varsta de 12 ani pentru a putea achita datoriile. Tragedia s-a petrecut in urma cu patru ani, minora avand acum varsta de 16 ani.

 

Gestul este cu atat mai socant cu cat minora, vanduta de propria mama, a fost supusa si casatoriei fortate.

Ancheta, in acest caz, a fost inceputa in urma sesizarilor facute de scoala la care mergea fetita, din Corboda. Dupa ce a lipsit de la scoala, cadrele au anuntat autoritatile. Acestea au gasit minora intr-o casa din orasul La Coruna, la 1.000 de km de domicilul parintilor.

Potrivit datelor din ancheta, parintii minorei au acumulat in 2021 o datorie de 4.000 de euro, bani pe care nu ii mai puteau inapoia creditorilor. La insistentele tot mai mari ale acestora de a-si primi banii inapoi, parintii si-au oferit fiica in schimbul banilor. Minora urma sa se casatoreasca cu nepotul creditorului in varsta de aproape 18 ani.  

Parchetul din Córdoba a pus sub acuzare sase persoane implicate pentru trafic de persoane, casatorie fortata, agresiune sexuala asupra unui copil sub 16 ani si abuz sexual. Mama fetei risca cea mai mare pedeapsa, de 25 de ani de inchisoare.

In momentul de fata, minora si cei doi frati ai sai se afla in ingrijirea statului Spaniol.

Gabriela Firea, revoltata de romanii care au ales sa-si vanda fiica

”Este socant gestul facut de o familie de romani stabilita in Spania: si-au vandut fiica, cand aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie. Autoritatile spaniole ii judeca acum pentru fapta petrecuta in urma cu aproape patru ani. Fata, impreuna cu alti doi frati, se afla in grija autoritatilor spaniole. Ministerul Familiei face toate demersurile ca acesti copii sa ajunga in grija rudelor din Romania.

Acest abuz a avut loc in 2019, parintii si inca patru persoane au fost puse sub acuzare si vor fi judecati in Cordoba in cateva zile. Risca pana la 25 de ani dupa gratii. In Romania, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, aflata in coordonarea Ministerului Familiei, face inca din 2020 demersuri pentru ca toti cei trei frati sa fie repatriati.

Condamn cu fermitate orice forma de abuz si violenta domestica. Sunt indignata ca, in Romania acestor ani, exista familii care isi trateaza copiii ca pe sclavi. Sunt gesturi pentru care nu am nicio clementa, atat ca femeie si mama, precum si ca ministru. Aproape 70% dintre cei 42.000 de copii aflati in grija statului au ajuns aici din cauza saraciei si abuzurilor.

Sunt categoric impotriva oricarui gen de violenta sau abuz indreptat impotriva copiilor si a femeilor, in special. Cifrele inregistrate anul trecut sunt mai mult decat ingrijoratoare: 42 de femei si patru copii au murit in urma batailor si abuzurilor, iar aproape 40.000 de femei si 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. In primele patru luni ale acestui an, peste 3.000 dintre victimele violentei si abuzurilor in familie sunt copii.

Bataia nu este rupta din Rai, dupa cum nu sunt nici jignirea, abuzurile de orice fel, asa cum inca mai cred unele persoane. Din cauza lor Romania este printre primele locuri in Europa din punct de vedere al cazurilor de violenta inregistrate, trei sferturi fiind indreptate asupra femeilor si fetelor. Putem modifica si legi in favoarea lor, dar cea mai importanta schimbare este cea de mentalitate a persoanelor care prefera sa isi impuna vointa cu pumnul. Si, in acest demers, puteti conta pe mine oricand ca aliat”, a scris aceasta pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea