Social

# cutremur devastator turcia #cutremur turcia #cutremur

Cutremur devastator in Turcia. Zeci de raniti si numeroase accidente in trafic, cauzate de panica

Un cutremur devastator a avut loc in aceasta dimineata in vestul Turciei. Seismul care a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a dus la producerea mai multor accidente rutiere cauzate de panica oamenilor. De asemenea, in timpul cutremurului, zeci de persoane au fost ranite.

 

Potrivit AFP, pana acum, au fost semnalate 22 de persoane ranite. In trafic, in momentul producerii cutremurului, s-au produs mai multe accidente din cauza panicii soferilor.

Insa, potrivit Agentiei Turce de Protectie Civila (AFAD), cutremurul a avut o magnitudine de 5,9 grade si a dus la ranirea a cel putin 50 de persoane.

Duzge a fost cel mai afectat oras, acesta aflandu-se langa epicentrul cutremurului.  

Cutremurul, care a fost unul de suprafata, s-a inregistrat la o adancime de doar 10 kilometri si s-a produs la ora 04:08 (ora 03:08 ora Romaniei).  si epicentrul sau a fost situat la aproximativ 170 de kilometri est de Istanbul, cel mai mare oras al tarii, potrivit cnn.gr.

Cutremurul a fost resimtit si in Istanbul, la aproximativ 170 de kilometri de epicentrul seismului. 

 

Pe internet au aparut deja imagini postate de localnici in care se vede cum peretii si mobilierul din case se guduie puternic. De asemenea, in multe dintre acestea se pot observa oamenii speriati care incep sa tipe si sa fuga pe strazi.

 

 

Unul dintre cele mai puternice cutremure produse in Turcia in ultimii ani a avut loc in octombrie 2020, la Smirna, pe coasta Turciei dinspre Marea Egee. Cutremurul a luat viata a peste 100 de oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea