Social

#cutremur #noua zeelanda #morti

Cutremur devastator in Noua Zeelanda

Metropola neozeelandeza Christchurch a fost devastata, marti, in urma unui cutremur cu magnitutinea de 6,3 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la ora locala 12.51 (2.51, ora Romaniei), la 5 kilometri de Christchurch si la o adancime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizica american (USGS).

Premierul John Key au anuntat ca cel putin 65 de persoane si-au pierdut viata si alte sute au fost ranite in acest cutremur. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini cuprinse intre 3 si 5 grade.

Zeci de cladiri au fost daramate, drumurile au fost grav avariate iar liniile de telefonie si cele de electricitate nu mai functioneaza.

Gheorghe Marmureanu , directorul Institutului de Fizica Pamantului , sustine ca seismul din Christchurch, Noua Zeelanda , nu va produce efecte in Romania si nici in alta tara din Europa: “Magnitudinea este in alta scara, de fapt e 7,5. Intr-adevar e distrugator. E al 3-lea. A mai fost unul mai mic. Zona asta va fi foarte activa pana in 2022, ceea ce inseamna ca in partea europeana lucrurile vor fi mai linistite".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea