Social

#tsunami #japonia #cutremur

Cutremur de 7,4 grade in Japonia. Alerta de tsunami

Japonia, zguduita de un nou cutremur. Un seism cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs in zona Miyagi, in estul peninsulei iar autoritatile au emis o alerta de tsunami.

Potrivit primelor informatii, epicentrul a fost localizat la 40 de kilometri in larg, in de orasul Honshu, la aproape 350 de kilometri distanta de Tokio. Capitala a fost zguduita de seism, care a fost resimtit aproximativ un minut.

In aceasta zona sunt amplasate doua centrale nucleare 2 si Ibaraki, dar si orasul Sendai (aflat la nici 100 de kilometri de locul de producere al cutremurului ), care a fost puternic afectat de cutremurul de pe 11 martie.

Seismul a fost inregistrat la ora locala 23.32, respectiv 17.32 - ora Romaniei. Autoritatile au emis o alerta de tsunami pentru toata zona de nord-est a Japoniei.

Pe 11 martie 2011 , in Japonia a avut loc un cutremur de 8.9 grade pe scara Richter, care a fost urmat de un tsunami care a distrus mai multe orase si a avariat grav centrala nucleara de la Fukushima . Potrivit bilantului provizoriu in cutremur si-au pierdut viata 11. 800 de persoane, alte 15.540 fiind date disparute. Pagubele materiale se ridica la aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea