Social

# cutremur vrancea #magnitudine #seism #cutremur

Cutremur de 2,6 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudine de 2,6 grade pe scara Richer s-a produs vineri, la ora 3:49, in Vrancea.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului , acest seism s-a produs la o adancime de 86 de kilometri.

Orasele apropiate de epicentrul seismului au fost Nistoresti (4 km), Nereju (11 km), Paulesti (14 km), Tulnici (15 km) si Andreiasu de Jos (19 km).

Tot in Vrancea, au avut loc, joi seara, alte doua cutremure . Primul dintre ele a avut o magnitudine de 2,6 pe scara Richter si s-a produs la ora 20:11, la o adancime de 69 de kilometri.

Cel de-al doilea seism produs ieri seara a avut loc la ora 23:15, la o adancime de 129 de kilometri. Intensitatea cutremurului a fost de 3,5 grade Richter .

La inceputul lunii martie, Gheorghe Murmureanu, presedintele onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, afirma in Romania s-ar putea produce in 2012 un cutremur puternic: "Anul acesta, Romania ar putea fi zguduita de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea