Social

Curtea Europeana de Justitie a condamnat Italia in dosarul deseurilor

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a condamnat joi Italia pentru nerespectarea legislatiei privind deseurile, o problema recurenta in aceasta tara vizata de mai multe proceduri europene.

Comisia Europeana urmeaza sa se pronunte la inceputul lunii mai in legatura cu masurile luate de autoritatile italiene, pentru a gestiona problema deseurilor din Napoli.

Potrivit primelor informatii, masurile prezentate nu sunt satisfacatoare, iar Italia ar putea fi vizata de o procedura.

Decizia luata joi de judecatorii europeni este replica lor la prima procedura lansata impotriva Italiei de Comisia Europeana, in 2006, pentru ca nu si-a indeplinit obligatii in legatura cu deseurile.

Curtea Europeana de Justitie a dat dreptate Bruxelles-ului, afirmand ca Italia "nu si-a indeplinit obligatiile".
Incapacitatea Italiei de a respecta regulile europene exaspereaza autoritatile UE. "Aruncarea responsabilitatii asupra crimei organizate nu trebuie sa mascheze cauza directa, adica lipsa de actiune si lipsa de vointa politica", a spus in luna ianuarie comisarul pentru mediu Stavros Dimas.

Napoli si periferia sa sunt invadate in mod regulat de gunoaie din 1994, din cauza problemelor cronice de functionare, in special in urma infiltrarii mafiei napolitane , Camorra , in reciclarea deseurilor.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea