Social

#curtea constitutionala #ordonanta #senat #pnl #psd #pd-l #intelegere #vicepresedinte #csat

Curtea Constitutionala a decis ca ordonanta prin care presedintele Senatului devine vicepresedinte al CSAT este neconstitutionala

Ordonanta prin care presedintele senatului devine vicepresedinte al CSAT a devenit neconstitutionala . Curtea Constitutionala a admis sesizarea Partidului National Liberal cu privire la ordonanta de urgenta adoptata pe 4 mai de Senat si a declarat-o neconstitutionala.

Membrii Curtii au stabilit cu majoritate de voturi ca ca legea este neconstitutionala, ca urmare a incalcarii normelor constitutionale privitoare la adoptarea ordonantei de urgenta, dupa cum noteaza Realitatea TV.

PNL a depus pe 12 mai o sesizare privind neconstitutionalitatea acestei ordonante de urgenta, sustinand faptul ca aceasta lege prin care presedintele Senatului devine vicepresedinte al Consiliului Superior de Aparare al Tarii afecteaza regimul uneia dintre institutiile fundamentale ale statului.

Aceasta ordonanta de urgenta a aparut in urma negocierilor dintre liderii PSD si PDL , care au stabilit odata cu semnarea Parteneriatului pentru Romania, ca presedintele Senatului, sa devina vicepresedinte CSAT. Initiativa a venit la solicitarea lui Mircea Geoana, presedintele PSD fiind cel care a ocupat aceasta functie pana la alegerile europarlamentare din iunie, atunci cand si-a anuntat demisia din functia de vicepresedinte al CSAT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea