Social

Curios care-i adevarul?

Cand credeam ca dezbaterile pe marginea summit-ului NATO, care ne-a determinat sa dam zor cu plantatul panselutelor pe marginea drumurilor publice, au acaparat spatiul public, un alt subiect a dat nastere catorva intalniri, consultari, comentarii.

Ceea ce parea a fi mai mult un foc de paie si o revolta de primavara s-a dovedit un subiect serios, care trebuie rezolvat, cu sau fara summit NATO. Cu sau fara grija pentru noua noastra pasiune nationala: plantatul de panselute .

Tensiunile dintre producatori si retaileri sunt din ce in ce mai accentuate, si ele isi au radacinile in mai vechea lor colaborare, pe care producatorii autohtoni o considera abuziva si discriminatorie. Curios care-i adevarul? (vorba reclamei ING), cititi presa vremii. Termenii de negociere pentru intrarea producatorilor si procesatorilor in marile lanturi de magazine au fost dintotdeauna dificil de realizat, pentru simplul motiv ca tara noastra este privita, in general, cu condescendenta.

Va imaginati discutia, ma rog, daca aceasta poate avea vreodata loc direct, si nu prin cativa intermediari , intre un manager francez sau german de hipermarket si un producator de vin, carne sau lactate? Primul - scolit pe la Harvard, instruit in cultura business-ului occidental, care n-are nici mama, nici tata, e facut de o matusa, harsit prin nebuloasa birocratiei si lobby-ului din tarile dezvoltate in toate cele, si un sarman romanas, care a fost si el iute de picior dupa ’90, o fi pus mana pe vreun IAS, o fi luat vreun credit pentru dezvoltare si detine acum o fabrica-doua in toata tara. E limpede cine va domina o astfel de… „negociere”.

 

Comtinuarea in Saptamana Financiara 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea