Social

#scumpiri #tarife #energie electrica #anre #majorari

Curentul electric se va scumpi cu 6% din 2013

Tariful energiei electrice va fi majorat de la 1 ianuarie 2013 cu sase procente pentru consumatorii casnici si institutiile publice, anunta Autoritatea Nationala de Reglemetare in Domeniul Energiei (ANRE).

"Preturile vor creste cu 6%. Urmare a unei noi perioade de reglementare, ANRE a reconsiderat costurile la producatori si corelat cu cresterea tarifelor de distribuite am decis sa majoram preturile. Potrivit calendarului negociat cu institutiile financiare internationale, in 2013 ar trebui sa se aplice doua modificari de pret. Procentul maxim pentru tot anul ar trebui sa fie de 7%. Ca urmare a respectarii calendarului, de la 1 iulie pentru consumatorii casnici preturile vor mai creste cu 1-2 procente", a declarat Nicolae Havrilet, presedintele ANRE.

Analistii sustin ca majorarea estimata de autoritati va fi mult mai mare si va duce la scumpirea altor servicii si produse.

Ultima scumpire a curentului electric pentru populatie a avut loc in iulie 2012, cand preturile au crescut cu 5%.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea