Social

#invatamant #universitati #universitatea bioterra #universitati desfiintate

"Curatenie" in universitati. Patru institutii inchise, altele - in vizor

Institutul Teologic Romano Catolic, Universitatea financiar-bancara din Bucuresti,  Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi, precum si Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara au fost inchise miercuri printr-o hotarare de guvern, din cauza ca nu mai respectau anumite conditii de calitate. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul a 135 de programe de studii, care mai respectau criteriile de organizare sau nu mai erau atractive.


Alte trei universitati se afla in lichidare, printre care Universitatea Bioterra, Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" si Universitatea Apollonia din Iasi.

Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu, face "curatenie" in universitati - zeci de specializari vor fi desfiintate

"Facem apel la tineri sa aleaga programele acreditate si autorizate de minister", a spus Mihnea Costoiu, precizand ca scopul hotararii de Guvern este mentinerea unui standard de calitate in universitatile romanesti.

Nu in ultimul rand, ministrul a spus ca decizia de miercuri prevede ca universitatile respective nu mai au dreptul sa organizeze examene de admitere incepand cu anul 2014-2015, subliniind ca studentii care deja sunt inscrisi la universitatile respective isi vor incheia cursurile, acestea urmand sa fie recunoscute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea