Social

Curatenie generala in municipiul Bistrita

Primaria Bistrita a demarat de ieri “Luna curateniei de primavara”, perioada in care se vrea primenirea municipiului si cartierelor apartinatoare. Din start, municipalitatea anunta ca aceia care nu se vor conforma programului de curatenie vor fi amendati in baza HCL nr. 50/2002 privind stabilirea unor norme pentru activitatile de gospodarire, intretinere si curatenie . Este si cazul asociatiilor de proprietari/ locatari , care risca amenzi cuprinse intre 500 si 700 de lei in cazul in care nu se ocupa de salubrizarea spatiilor verzi din jurul blocurilor, dar si de curatarea subsolurilor si beciurilor.

In schimb, primaria nu ii va deranja prea tare pe bistritenii care locuiesc in zona centrala a orasului - renumita pentru starea de insalubritate permanenta, aici angajatii Directiei de Administrare a Domeniului Public urmand a curata gunoaiele in locul lor; tot cei de la DADP vor varui si arborii din acest perimetru.

Altfel, “Urbana” se va ocupa de spalarea si dezinfectarea containerelor, platformelor de deseuri, precum si a rigolelor stradale, “Aquabis” - de curatarea gurilor de scurgere a apelor meteorice, iar localnicii din cartierele Bistritei vor trebui sa puna mana pe unelte si sa curete santurile si podetele din jurul proprietatilor.

Detinutii din Penitenciar vor da si ei o mana de ajutor pentru salubrizarea malurilor raului Bistrita, dupa ce anul trecut au procedat la fel - se pare zadarnic, intrucat cetatenii nu se dezvata de aruncatul gunoaielor cu punga sau chiar cu sacul direct in apa ori pe mal. (continuarea in Mesagerul de Bistrita-Nasaud)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Mesagerul de Bistrita-Nasaud 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea