Social

#produs romanesc #cumparat #loc munca salvat

Cumperi un produs romanesc si salvezi un loc de munca

Liderii patronatelor propun romanilor sa cumpere produse autohtone, pentru a incuraja economia tarii, lansand sloganul "Daca vei cumpara un produs 100% romanesc, vei pastra un loc de munca". Aceasta initiativa este lansata pentru a diminua rata somajului, in crestere, din Romania, informeaza Pro Tv.

Totusi, membrii patronatelor admit ca multe dintre productiile autohtone nu sunt competitive, in raport cu cele produse in strainatate. Cele mai multe produse romanesti "bune" se regasesc in domeniul alimentar, in schimb, in domeniul electrocasnicelor si automobilelor acestea au putine sanse sa preia conducerea pe piata. Bauturile alcoolice, mezelurile si produsele lactate, produse in Romania, se situeaza in topul preferintelor populatiei autohtone.

Totusi, daca produsele nu sunt de calitate, romanii nu vor renunta la cumpararea celor straine. "Nu poti sa ceri unui client sa cumpere un produs inferior, doar pentru ca este romanesc. Este exclus! Poti cere ca la calitati comparabile sa cumperi un produs fabricat in propria tara, de muncitorii romani", a declarat Dan Sucu, producator de mobila. In domeniul hainelor si al incaltamintei, romanii vor continua sa achizitioneze produse de afara, datorita reputatiei bune care s-a creat in jurul firmelor straine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea