Social

#comisia prezidentiala #regim de raspundere #seful statului

Cum va raspunde penal seful statului dupa noua Constitutie

Comisia prezidentiala de analiza a regimului politic si constitutional din Romania prezinta in Raportul final ca a identificat trei solutii care se exclud reciproc in ceea ce priveste clarificarea raspunderii politico-penale a sefului statului.

Potrivit Raportului Comisiei, cele trei solutii sunt mentinerea doar a articolului 96 din Constitutuia actuala - cel care face referire la punerea sub acuzare pentru "inalta tradare ", "clarificarea modalitatii de functionare a articolului 95", cel care face referire la suspendarea sefului statului, sau eliminarea suspendarii din functie, informeaza NewsIn.

In cazul alegerii solutiei privind clarificarea articolului 95, suspendarea in functie "pentru fapte grave prin care se incalca Constitutia " ar fi mentinuta, cu introducerea unui element suplimentar, respectiv dizolvarea Camereleor Parlamentului, daca presedintele este reconfirmat in functie, prin vot, in cadrul referendumului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea