Social

#prognoza meteo mai #prognoza meteo doua saptamani #prognoza meteo

Cum va fi vremea pana pe 14 mai. Prognoza meteo pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, primele doua saptamani ale lunii mai vin cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Iata cum va fi vremea in Romania, pana pe 14 mai.

 

BANAT

Vremea va fi schimbatoare sub aspect termic pe toata durata intervalului, astfel incat vor fi alternante intre temperaturi in jurul normelor caracteristice sezonului si usor sub acestea, cu medii ale maximelor intre 18 si 22 de grade, cele mai scazute in 3, 4 mai si intre 9 si 12 mai. Regimul termic nocturn nu va avea variatii semnificative, se va situa in jurul mediei de 10 grade, mai scazut, spre 6...8 grade doar la inceputul perioadei si din nou in 5, 6 mai. In prima saptamana vor fi ploi in general de scurta durata, pe arii restranse si mai ales dupa-amiaza, apoi va creste probabilitatea ca aria acestora sa fie mai extinsa si mai insemnate cantitativ.

CRISANA

Vremea va debuta cu o scurta si usoara incalzire, astfel ca mediile maximelor vor fi in primele doua zile de 22...24 de grade, apoi se va raci pana in 4 mai, cand acestea vor cobori spre 18 grade, iar pana la sfarsitul intervalului nu vor mai fi variatii semnificative, se vor mentine in jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa intre 6 si 10 grade mediat regional, cu cele mai scazute valori in 1, 5 si 6 mai si cele mai ridicate dupa data de 11 mai. Vor fi ploi pe suprafete mici si in general slabe cantitativ in perioada 1 – 8 mai, iar dupa aceea va creste probabilitatea ca acestea sa se semnaleze pe arii mai extinse si sa devina mai insemnate cantitativ.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza vor fi alternante termice, cu medii ale maximelor intre 18 si 21 de grade, cu cele mai scazute valori in zilele de 1 si 4 mai, apoi nu vor mai fi variatii semnificative, astfel incat acestea vor oscila usor in jurul a 19 grade. Temperaturile minime vor inregistra cele mai scazute valori in 2 mai, spre 3 grade mediat regional, iar in restul perioadei se vor situa intre 6 si 8 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ va creste din 7 mai, iar pana atunci acestea se vor semnala doar pe arii restranse si cu precadere dupa-amiaza.

MARAMURES

Regimul termic va avea fluctuatii in prima saptamana de prognoza, in primele doua zile se va incalzi, in urmatoarele se va raci, apoi se va incalzi din nou, astfel ca mediile maximelor vor fi intre 18 si 22 de grade, dar se va stabiliza usor si pana la finalul intervalului de prognoza nu va mai varia semnificativ, cu maxime in jurul a 19 grade. Temperaturile minime vor debuta cu 4...5 grade mediat regional, iar din 3 mai se vor situa, in medie, intre 5 si 9 grade. Vor fi ploi pe arii restranse, mai ales dupa-amiaza si in general slabe cantitativ pana in data de 7 mai, apoi va creste probabilitatea de extindere a acestora.

MOLDOVA

In prima saptamana a intervalului media temperaturii maxime va avea variatii de la o zi la alta si se vor inregistra valori de temperatura cuprinse intre 16 si 20 de grade, urmand ca in a doua saptamana, valorile termice diurne sa creasca treptat de la 16 grade pe 8 mai pana spre 20 de grade la finalul intervalului. Temperaturile medii nocturne se vor incadra in prima saptamana intre 3 si 8 grade, cu cea mai coborata valoare pe 2 mai si cea mai ridicata pe 7 mai. In a doua saptamana, temperaturile minime medii vor fi in crestere spre 10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in a doua saptamana din luna mai.

DOBROGEA

Valorile medii de temperatura maxima se vor incadra in prima saptamana intre 13 si 19 grade, cu cele mai coborate valori in intervalul 3 – 4 mai si cele mai ridicate valori spre sfarsitul saptamanii. In primele zile ale celei de a doua saptamani, temperaturile diurne vor cobori spre 17 grade, apoi vor atinge 20 de grade in ultimele zile din interval. Valorile medii ale minimelor vor avea variatii in prima saptamana si se vor incadra intre 7 si 9 grade, apoi vor creste treptat spre 11 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in a doua saptamana din luna mai.

MUNTENIA

In prima saptamana a lunii mai, valorile medii ale temperaturii maxime vor avea fluctuatii de la o zi la alta si se vor incadra intre 17 si 21 de grade, apoi in cea de a doua saptamana se vor incadra intre 20 si 22 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime, se vor incadra in prima saptamana intre 6 si 9 grade, cu cele mai coborate valori in intervalul 1 - 3 mai. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi in crestere dupa data de 7 mai, pana atunci se vor semnala pe arii restranse si in general slabe cantitativ.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor scadea de la medii de 20...21 de grade la inceputul intervalului spre 17 grade in 3 si 4 mai, urmand ca apoi sa creasca din nou spre 21 de grade in ultimele zile ale primei saptamani. In cea de a doua saptamana temperaturile maxime vor fi in medie de 19...21 de grade. Valorile termice nocturne vor creste treptat si se vor incadra intre 7 si 10 grade mediat regional. Ploile vor fi pe arii restranse si in general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va creste probabilitatea ca acestea sa fie mai extinse si mai insemnate.

LA MUNTE

Vremea nu va avea modificari substantiale sub aspect termic pe aproape tot intervalul, astfel incat mediile temperaturilor maxime vor fi intre 8 si 10 grade, iar ale minimelor intre 1 si 4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse si mai insemnate cantitativ va fi in crestere din 7 mai, iar pana atunci acestea vor fi in general slabe si pe areale mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea