Social

# vremea primavara # vremea pe doua saptamani #vremea #starea vremii

Cum va fi vremea la inceputul primaverii. Prognoza meteo pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Inceputul intervalului va fi mult mai racoros decat normalul perioadei, iar in unele zone ale tarii va ninge. Vremea se va incalzi insa usor incepand cu jumatatea intervalului. Iata cum va fi vremea pe regiuni, pana pe 13 martie!

 

BANAT

Pana pe 8 martie valorile termice, indeosebi cele nocturne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade, respectiv la nivelul regiunii temperaturi minime de -4...-2 grade. Temperaturile maxime estimate in aceasta perioada, vor creste usor, de la o medie de 6 grade in primele zile, spre 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se intrevede o incalzire treptata a vremii, astfel ca temperaturile maxime vor atinge o medie de 13...14 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecator vor fi precipitatii slabe la inceputul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicata si dupa 6 martie.

CRISANA

Pana pe 8 martie valorile termice, indeosebi cele nocturne se vor situa sub normele climatologice, respectiv o medie a acestora de -5...-3 grade, iar temperaturile maxime estimate in aceasta perioada vor oscila intre 5 si 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se intrevede o incalzire treptata a vremii, astfel ca temperaturile maxime vor atinge o medie de 10...12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecator vor fi precipitatii slabe, cu o probabilitate relativ ridicata dupa 6 martie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2...4 grade pana pe 8 martie, apoi se va incalzi usor si treptat si se va ajunge la o medie a acestora de 8...9 grade. In timpul noptilor se vor inregistra minime termice de -7...-5 grade, insa vor fi si intervale mai reci in care, indeosebi in estul regiunii, temperatura va scadea si sub -10...-9 grade. Temporar se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in perioada 1 – 3 martie, dar si dupa 7 martie.

MARAMURES

Vremea va fi rece in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 4...6 grade pana pe 8 martie, apoi se va incalzi usor si treptat si se va ajunge la o medie a acestora de 8...10 grade. In timpul noptilor se vor inregistra minime termice, in general, de -6...-4 grade, valori usor mai ridicate urmand a se inregistra spre mijlocul lunii martie. Temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare dupa 7 martie.

MOLDOVA

Procesul de racire va continua la debutul calendaristic al primaverii, cand media temperaturilor maxime va scadea la 0 grade, iar ulterior, chiar daca se va inregistra o crestere usoara a acestora, pana pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depasi 3...5 grade. Dupa acest interval se intrevede o incalzire usoara si treptata, astfel ca spre mijlocul lunii martie se pot inregistra temperaturi in jur de 10 grade. Noptile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4...-2 grade, insa in perioada 6 – 10 martie se pot inregistra valori mai scazute, local sub -6 grade. Temporar se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in perioada 28 februarie – 2 martie, dar si dupa 7 martie.

DOBROGEA

In primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2 grade, cu mult sub normele climatologice, iar vantul va amplifica senzatia de frig. Ulterior valorile termice diurne vor fi usor mai ridicate, iar pana in 9 martie se vor inregistra valori medii de 4...6 grade. De asemenea si in aceasta regiune, spre mijlocul lunii martie se va incalzi treptat, urmand a se inregistra temperaturi maxime de 8...10 grade. Temperaturile minime vor fi in general de -2...0 grade, valori mai scazute fiind posibile in perioada 6 – 10 martie. La inceputul perioadei temporar se vor semnala precipitatii, iar local cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul intervalului, doar trecator si pe arii restranse vor fi posibile precipitatii, cu o probabilitate mai mare dupa 7 martie.

MUNTENIA

In primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2...4 grade, cu mult sub normele climatologice. Ulterior valorile termice diurne vor fi usor mai ridicate, iar pana in 9 martie se vor inregistra valori medii de 6...8 grade. Spre mijlocul lunii martie se va incalzi treptat, urmand a se inregistra temperaturi maxime in jur de 10 grade. Noptile vor fi reci in cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice in general de -4...-2 grade, valori mai scazute fiind posibile in perioada 6 – 10 martie. La inceputul perioadei temporar se vor semnala precipitatii, iar izolat vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate. In restul intervalului probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata dupa 7 martie.

OLTENIA

In primele 2 zile ale intervalului, la nivelul regiunii se vor inregistra temperaturi maxime in jur de 5 grade, apoi pana spre 9 martie sunt estimate valori usor mai ridicate, in medie de 7...8 grade, iar pana spre mijlocul lunii martie se va ajunge la 11...12 grade. Noptile vor fi reci in cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice in general de -4...-2 grade. La inceputul perioadei temporar se vor semnala precipitatii slabe cantiativ, iar in restul intervalului probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 7 si 8 martie.

LA MUNTE

In prima jumatate a lunii martie vremea se va mentine rece, geroasa in timpul noptilor si diminetilor. Temperaturile maxime mediate pentru toata zona montana se vor mentine negative pana in 10 martie, la valori cuprinse intre -6 si -2 grade, iar ulterior se va incalzi usor, iar la finalul celor doua saptamani de prognoza sunt estimate temperaturi de 1...2 grade. Evolutia va fi asemanatoare si pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11...-9 grade pana in 10 martie, apoi se va inregistra o crestere treptata spre -6...-5 grade. Temporar se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in perioada 28 februarie – 3 martie, dar si dupa 7 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea