Social

#vremea minivacanta de 1 Decembrie # minivacanta de 1 Decembrie #prognoza meteo

Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie

Meteorologii au emis prognoza pentru minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie. Iata ce ne asteapta in perioada 20 noiembrie-3 decembrie.

Banat

Valorile de temperatura vor fi apropiate de normele perioadei, la inceputul intervalului de prognoza, cand se vor inregistra medii termice regionale in jurul a 7 grade Celsius, ziua, si 0 grade Celsius, noaptea, apoi se va incalzi apoi usor si treptat.

Astfel, intre 23 si 26 noiembrie vremea va deveni calda, cu temperaturi diurne de 13…14 grade Celsius si nocturne de aproximativ 4 grade Celsius. In jurul datei de 27 noiembrie, regimul termic va marca o scadere usoara si se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade Celsius si a celor minime de 2…4 grade Celsius.

Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, in primele trei zi le ale intervalului si din nou, aproape zilnic, dupa data de 26 noiembrie, cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe spatii mai extinse in intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie.

Crisana

La inceputul intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4…6 grade Celsius si minime in jurul a 0 grade Celsius, in medie regionala. Apoi, vremea se va incalzi, iar intre 23 si 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade Celsius si nocturne de 4 grade Celsius.

Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o usoara scadere, astfel incat pana pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10…12 grade Celsius, iar a minimelor de 3…4 grade Celsius, cu o noua tendinta de scadere, cu alte 2…3 grade Celsius, in primele zile ale lunii decembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in primele zile ale intervalului, dar mai ales pe 21 noiembrie cand acestea se pot semnala pe arii mai extinse.

Ulterior, precipitatii la nivel local se vor semnala temporar dupa data de 26 noiembrie pana la sfarsitul perioadei de prognoza, acestea urmand a fi mai frecvente in perioada 29 noiembrie – 3 decembrie.

Transilvania

In primele trei zile de prognoza, media temperaturilor diurne va fi de aproximativ 4 grade Celsius, in timp ce a celor nocturne se va situa intre -3 si -1 grad Celsius.

Pe 23 noiembrie, insa, vremea se va incalzi usor si ulterior acestei date nu vor mai fi variatii termice semnificative, iar pana la sfarsitul lunii se vor inregistra valori de 8…10 grade Celsius, ziua si 0…1 grad Celsius, noaptea. O tendinta de usoara scadere se va resimti abia in primele zile ale lunii decembrie, cand valorile medii regionale diurne vor scadea cu 2…3 grade Celsius, iar cele nocturne se vor mentine in jurul a 0 grade Celsius.

Precipitatii slabe cantitativ se vor consemna indeosebi la inceputul intervalului si aproape zilnic, in cea de a doua saptamana a prognozei, dar numai in jurul datei de 21 noiembrie acestea vor fi pe arii mai extinse si din nou in perioada 29 noiembrie – 3 decembrie.

Maramures

Temperaturile diurne la inceputul primei saptamani de prognoza vor fi, in medie, de 3…4 grade Celsius, apoi vor creste spre  9…10 grade Celsius, in intervalul 22 – 26 noiembrie.

A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata de un regim termic mai constant, concretizat prin valori de 8…9 grade Celsius, ziua, in scadere spre 6 grade Celsius, la inceputul lunii decembrie.

Temperaturile nocturne vor fi de -3…-1 grad Celsius, la inceputul intervalului, iar apoi se vor incadra, in medie, intre 1 si 3 grade Celsius.

Vor fi precipitatii pana la jumatatea primei saptamani de prognoza, iar ulterior probabilitatea pentru astfel de fenomene va creste dupa data de 26 noiembrie.

Moldova

Pana in data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scadere usoara, dar valorile se vor mentine apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii noiembrie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade Celsius si a celor minime de -2…0 grade Celsius.

Apoi vremea se va incalzi si intre 23 si 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, in medie, intre 7 si 10 grade Celsius, iar cele nocturne intre 0 si 2 grade Celsius. Dupa data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou in usoara scadere, dar variatiile pana la sfarsitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7…8 grade Celsius si ale minimelor de 1…2 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitatii slabe in primele zile de prognoza, iar pana la sfarsitul primei saptamani, conditiile de aparitie a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere dupa data de 26 noiembrie.

Dobrogea

Temperaturile diurne la inceputul primei saptamani de prognoza vor fi, in medie, de 7…8 grade Celsius, apoi vor creste, iar in intervalul 23-26 noiembrie, media acestora va fi de 9…11 grade Celsius.

A doua saptamana de prognoza, va fi carcaterizata de un regim termic fara variatii semnificative, iar valorile diurne vor fi, in medie, tot de 9…11 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi de 2…4 grade Celsius, la inceputul intervalului, iar apoi se vor incadra, in medie, intre 4 si 6 grade Celsius.

Vor fi precipitatii slabe in primele zile de prognoza, iar ulterior, probabilitatea pentru astfel de fenomene va creste dupa data de 27 noiembrie.

Muntenia

Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la inceputul intervalului de anticipatie si se vor inregistra medii ale maximelor in jurul a 8 grade Celsius si ale minimelor de -1…1 grad Celsius. Apoi, vremea se va incalzi usor si treptat si astfel, intre 23 si 26 noiembrie valorile diurne vor fi, in medie, de 11…12 grade Celsius, iar cele nocturne de 1…2 grade Celsius.

Dupa data de 27 noiembrie regimul termic se va carcateriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade Celsius si a celor minime de 2…3 grade Celsius. Vor fi precipitatii slabe in primele zile ale intervalului si din nou, aproape zilnic, dupa data de 26 noiembrie.

Oltenia

Temperatura aerului va fi apropiata de normalul perioadei in primele doua zile ale intervalului de prognoza, astfel ca, in medie, valorile diurne se vor situa in jurul a 8 grade, iar cele nocturne vor oscila de la -1 la 2 grade Celsius.

Apoi, vremea se va incalzi usor si treptat si astfel, intre 22 si 26 noiembrie vremea va deveni calda, cu temperaturi diurne de 10…13 grade Celsius si nocturne de 1…3 grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, regimul termic se va carcateriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9….10 grade Celsius si a celor minime de 2…3 grade Celsius.

Vor fi precipitatii slabe, la inceputul primei saptamani, iar probabilitatea de aparitie a acestora va fi in crestere dupa data de 26 noiembrie.

La munte

La inceputul primei saptamani, valorile termice diurne vor fi, in medie, de -4…-2 grade Celsius, iar cele nocturne in jurul a -8 grade Celsius.

In intervalul 22-25 noiembrie va fi o crestere a temperaturii aerului pana la medii ale maximelor de 4…5 grade Celsius si ale minimelor de -2…-1 grad Celsius. In cea de-a doua saptamana variatiile termice nu vor fi semnificative, media regionala a valorilor diurne va fi de 2…4 grade Celsius, iar a celor nocturne de -3…-2 grade Celsius.

Vor fi precipitatii mai ales in primele zile ale intervalului si dupa data de 26 noiembrie.

Detalii despre vreme, gasesti si pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: cultofandroid.com

Sursa text: meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea