Social

#vremea de paste #prognoza meteo #vremea #starea vremii

Cum va fi vremea de Paste! Prognoza meteo pe doua saptamani

Ti-ai facut planuri pentru minivacanta de Paste? Meteorologii anunta temperaturi ridicate la finalul saptamanii, dar si la inceutul lunii mai. Iata cum va fi vremea in tara in perioada 26 aprilie – 9 mai, potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM).

 

BANAT

Vremea se va raci in primele zile de prognoza, astfel ca maximele vor avea in medie 14 grade, iar minimele 4 grade. In intervalul 28 aprilie – 1 mai, regimul termic va marca o crestere treptata pana va ajunge la valori caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 20...24 de grade, iar ale minimelor de 8...10 grade. Dupa aceea temperaturile vor scadea usor si se vor mentine relativ constante pe parcursul celei de a doua saptamani, astfel ca, mediate regional, valorile diurne vor fi de 19...21 de grade, iar cele nocturne de 8...10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in aproape toate zilele, insa, cu precadere din 30 aprilie, vor fi fenomene specifice instabilitatii atmosferice, respectiv averse insotite de descarcari electrice.

CRISANA

Valorile termice, in scadere fata de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme deosebit de rece in primele doua zile de prognoza, cu medii ale maximelor de 12 grade si ale minimelor de 2 grade. Din 28 aprilie se va incalzi treptat, astfel ca va fi in general normal sub aspect termic, cu temperaturi diurne, mediate la nivel de regiune, intre 16 si 22 de grade, iar cele nocturne intre 4 si 10 grade. A doua saptamana nu va aduce variatii termice semnificative, astfel ca cele mai mari valori vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata dupa data de 28 aprilie pana in 2 mai si din nou intre 3 si 7 mai. Vor fi mai ales averse si, cu precadere dupa-amiaza, se vor semnala descarcari electrice.

TRANSILVANIA

Saptamana va debuta cu vreme deosebit de rece pentru aceasta data, cu medii termice diurne de 12 grade si nocturne de 0...2 grade, dar va inregistra un proces de incalzire din 28 aprilie, astfel ca, maximele vor atinge 20...22 de grade, iar minimele 7...10 grade in datele de 30 aprilie si 1 mai. Pentru perioada cuprinsa intre 2 si 9 mai regimul termic va avea variatii relativ mici, astfel ca, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade si minime de 6 grade.

Ploi slabe si pe arii restranse se pot semnala pe aproape tot intervalul, insa probabilitatea ca acestea sa fie mai intense, pe arii mai extinse si insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in 30 aprilie, precum si in 1, 4, 5 si 6 mai.

MARAMURES

Valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei in primele doua zile de prognoza, cu medii ale maximelor de 10 grade si ale minimelor de 0...2 grade, dar vor creste treptat, pana in data de 30 aprilie cand, media regionala a maximelor este estimata la 20...21 de grade, iar a minimelor la 9 grade. Ulterior, vremea se va raci usor, iar a doua saptamana de prognoza nu va aduce variatii semnificative sub acest aspect, astfel ca, in medie, cele mai mari valori vor fi de 17...18 grade, iar cele mai mici de 6...7 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in perioadele 29 aprilie...1 mai si 4...7 mai, cand vor fi mai ales averse insotite de descarcari electrice, iar in restul intervalului se vor semnala ploi slabe pe spatii restranse.

MOLDOVA

Pana in data de 28 aprilie, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada din an, cu medii ale maximelor de 11…12 grade si ale minimelor in jurul valorii de 2 grade. Apoi, pana spre sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in crestere spre maxime, in medie, de 22…23 de grade si minime de 9…10 grade. Dupa data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendinta de scadere, iar in cea de-a doua jumatate a intervalului, media valorilor diurne va fi de 19…20 de grade, iar a celor nocturne, de 7…8 grade.

Conditii pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipatie, iar in perioada 1 – 5 mai vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

DOBROGEA

La inceputul primei saptamani, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit pentru ultima decada a lunii aprilie, cu o medie a maximelor in jurul a 13 grade si a minimelor, de 6...7 grade. In intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale valorilor diurne de 21...22 de grade si ale celor nocturne de 12...13 grade. In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va avea tendinta de scadere; media regionala a valorilor maxime va fi de 16…18 grade, iar a valorilor minime, de 9…10 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicata in perioada 26-28 aprilie si in intervalul 1-5 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

MUNTENIA

Pana in data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi in scadere si se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Apoi, pana spre sfarsitul primei saptamani, temperaturile maxime vor fi in crestere pana la valori, in medie, de 24…25 de grade. Minimele termice, in prima jumatate a intervalului, vor fi in crestere treptata, de la medii de 5 grade, la 10…11 grade. Dupa data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendinta de scadere, iar in cea de-a doua saptamana, media valorilor diurne se va situa in jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi in crestere intre 26 si 28 aprilie si in intervalul 1-5 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor marca o scadere si se vor situa sub mediile multianuale specifice ultimei decade din luna aprilie, cu medii de 12…14 grade. Apoi, pana spre sfarsitul primei saptamani, temperaturile maxime vor fi in crestere pana la valori, in medie, in jurul a 24 de grade. Temperaturile minime, in prima jumatate a intervalului, vor fi in crestere treptata, de la medii de 5…6 grade, la 10…11 grade. Dupa data de 1 mai, temperatura aerului va avea tendinta de scadere, iar in cea de-a doua saptamana, media valorilor diurne va fi de 18…20 de grade, iar a celor nocturne de 8…9 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi in crestere intre 26 si 28 aprilie si in intervalul 1-5 mai, cand vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

LA MUNTE

Vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in 26, 27 si 28 aprilie, cand mediile maximelor vor fi de 4...6 grade, iar ale minimelor de -4...-2 grade, dar se va incalzi treptat, pana in 30 aprilie, cand se estimeaza valori diurne in medie de 12 grade si nocturne de 4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabila cu precedenta, apoi se va raci usor, astfel incat regimul termic se va mentine aproape stationar, cu maxime mediate zonal la 10 grade si minime de 2 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, la inceput mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub forma de aversa, ce trecator pot fi insotite de fenomene electrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea