Social

# bucatarie mica #amenajare bucatarie #bucatarie

Cum transformi o bucatarie mica intr-un spatiu practic si util

Mediul perfect pentru nasterea unei idei noi presupune prezenta unei restrictii - fie de timp, de resurse sau de spatiu. Imaginatia intra in joc la momentul oportun, iar unul din cele mai bune exemple este amenajarea eficienta si practica a unui spatiu restrans, cum ar fi o bucatarie de dimensiuni mici. Multe locuinte includ o astfel de bucatarie, in care spatiul nu iti permite sa incluzi si o masina de spalat, o masa cu scaune in jurul ei, dulapuri aliniate in rand sau alte corpuri de mobilier si electrocasnice. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te lasi invins de neajunsurile acestei incaperi. Cu putina imaginatie si simt practic, poti transforma chiar si cea mai mica bucatarie intr-un spatiu bine organizat, eficient si care te invita sa incerci cele mai nastrusnice retete culinare.

 

Iata cum poti sa profiti la maxim de fiecare centimetru din bucataria ta.

1. Depoziteaza ustensile sau aparate electrocasnice mai putin folosite sus

Daca ai loc intre dulapuri si tavan, acesta devine un perfect spatiu de depozitare a lucrurilor pe care nu le folosesti atat de frecvent. Adauga cosuri de rachita in care poti pastra ustensile speciale si cutii de carton tapetate cu un autocolant ce se asorteaza cu dulapul, pentru aparate.

2. Alb, alb alb!

Domeniul modei ne-a invatat ca albul mareste, iar acest truc poate fi folosit si in procesul de amenajare bucatarie. Cu nuante de alb ce predomina pe pereti si suprafete, poti include accente de culori tari, care vor da un plus de personalitate intregii incaperi!

3. Adauga luciu

Daca optezi pentru suprafete cu un finisaj lucios, vei observa ca lumina ce se reflecta va ajuta la crearea iluziei unei bucatarii mai mari.

4. Utilizeaza spatiul vertical

Instaleaza rafturi pe perete, pentru a depozita oale si tigai, sau servicii de vesela, dar si pentru a face loc unei plante care va invigora atmosfera.

5. Uita de blocul voluminos de lemn pentru cutite

Pentru a elibera spatiu de pe suprafata de lucru, renunta la blocul de lemn pentru cutite si adauga o banda magnetica pe perete, unde poti alinia toate cutitele tale, precum si alte ustensile folosite la prepararea mesei.

6. Foloseste scaune pliabile

Daca ai reusit sa incluzi o masa in bucataria ta, dar scaunele iti sunt tot timpul in drum, alege unele pliabile, pe care le poti depozita cu usurinta langa dulap (sau sub masa), atunci cand nu le folosesti.

7. Adauga mai multe corpuri de iluminat

Pentru a inunda incaperea in lumina, reusind sa maresti vizual spatiul, nu te limita la o singura sursa luminoasa. Adauga mai multe corpuri de iluminat, in stiluri diferite, dar care se combina intr-un tot unitar.

8. Include un covor

Pentru a da un plus de personalitate unui spatiu restrans, poti alege un covor cu un model repetitiv, care va deveni un punct de focus optic.

9. Foloseste orice suprafata disponibila

Cu ajutorul unei acoperitori de aragaz, poti transforma spatiul nefolosit intr-unul de depozitare. Boluri, o vaza cu flori sau borcanele de condimente isi pot gasi locul aici, iar cand vrei sa gatesti, poti pur si simplu sa ridici elementul si sa il asezi altundeva.

10. Nu uita de spatiul de deasupra frigiderului

Un alt loc adesea neglijat din punctul de vedere al spatiului disponibil - aici poti aseza alte obiecte pe care le folosesti mai rar, cum ar fi oala de sarmale, grill-ul sau micile forme pentru prajituri.

11. Utilizeza partea interioara a usilor de la dulapurile inferioare

Pe acestea poti agata rolele de hartie de copt, folie alimentara și de aluminiu, sau daca instalezi mici carlige, poti agata diferite ustensile care nu incap in sertare.

12. Revino la frigider, mai exista un spatiu ce poate fi folosit!

Cu ajutorul unor recipiente cu capac metalic, poti folosi o laterala a frigiderului drept spatiu de depozitare pentru condimente.

Acestea au fost doar cateva sfaturi pe care le poti pune in aplicare pentru a maximiza eficient spatiul disponibil din bucatarie, daca aceasta nu este o incapere de dimensiuni mari. Imaginatia nu are limite, asa ca poti sa continui lista cu propriile idei, in functie de suprafetele de care dispui. Important este sa utilizezi la maxim fiecare coltisor, iar totul sa se reuneasca intr-un stil compact, care sa aiba personalitate. Design-ul unei incaperi face de multe ori ca marimea sa nu fie punctul important, daca amenajarea este facuta in mod practic, cu un strop de gust.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea