Social

#studiu casnicie # cum sa ai o relatie fericita #smartphone #sms #relatii #casatorie

Cum te schimba casnicia! Detaliul care te face sa cazi pe ganduri

Iti amintesti de inceputurile relatiei cand iti venea sa-i trimiti un SMS la fiecare 3 minute? Si cand declaratiile se scurgeau una dupa alta pe reteaua GSM? Acum v-ati casatorit si mesajele curg in telefoane, dar continutul lor s-a schimbat dramatic. 

Un cuplu din SUA a facut un experiment inedit, pornind de la un cadou aniversar. Astfel, ei au analizat continutul mesajelor trimise in primul an de relatie si ce s-a intamplat 6 ani mai tarziu, cand cei doi sunt casatoriti, relateaza Huffington Post. 

Astfel, daca la inceput cuvinte precum "dragoste", "cina", "noapte", "distractie" apareau destul de des, dupa casatorie sensul acestora s-a schimbat in "ce avem la cina", "ne vedem acasa", "ok", "imi place x lucru". De asemenea, ora la care se trimiteau mesajele este foarte diferita. Astfel, daca la inceput cei doi isi scriau noaptea tarziu - cand nu erau impreuna, celalalt facea ceva dragut, cool, diferit - mesajele au devenit comune orarului de lucru in perioada logodnei si apoi a casniciei. 

Semnalul clar transmis de acest comportament este ca in cuplu a intervenit rutina si ca usor-usor, lucrurile au intrat pe un fagas in care si-au facut loc obisnuinta, prietenia in detrimentul emotiilor de inceput. De altfel, psihologii sustin ca, pentru a functiona, o relatie trebuie intretinuta cu mici gesturi care sa faca sa nu se piarda atractia. 

Tu ii mai trimiti mesaje fierbinti sau macar dragastoase partenerului?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea