Social

#atelier tinichigerie #tinichigerie auto #tinichigerie

Cum te poate ajuta un atelier de tinichigerie auto in cazul avarierii masinii

Atelierele de tinichigerie auto au capacitatea de a face interventii la structura de rezistenta a unei masini, atunci cand aceasta a fost implicata intr-un accident mai serios. Este insa o idee buna sa apelezi la serviciile unui service de tinichigerie auto? Iata in continuare care sunt raspunsurile la trei intrebari care au legatura cu acest subiect.

Este o idee buna sa conduci o masina care a fost implicata intr-un accident auto? 

Doar pentru ca o masina a fost implicata intr-un accident, asta nu inseamna ca aceasta nu va mai functiona sau nu va fi la fel de sigura ca o masina noua. Atelierele de tinichigerie auto au capacitatea de a interveni asupra structurii de rezistenta a masinii si sunt dotate cu mijloacele tehnice necesare indreptarii elementelor de caroserie. Pentru ca interventia acestora sa fie una eficienta, iar masina sa fie, in continuare, una sigura, conditia este ca daunele sa nu fie unele totale, ci unele minore sau moderate, iar reparatiile sa se realizeze intr-un atelier profesionist. Un service auto de tinichigerie performant are capacitatea de a realiza interventii asupra structurii de rezistenta a masinii prin deformare la rece, iar atunci cand este strict necesar, pentru aceste reparatii se poate folosi sudura cu argon sau prin puncte (pentru caroseriile metalice), care protejeaza caroseria prin incalzire pe suprafete mici.

Este o masina avariata in continuare sigura?

Atunci cand o masina a fost implicata intr-un accident, daca reparatiile nu se fac in mod corespunzator, riscurile la care se expune cel care o conduce sunt mult mai mari. In plus, in Romania, este extrem de important sa conduci o masina pe care sa te poti baza, avand in vedere ca siguranta in trafic se afla la un nivel foarte scazut. De aceea, este vital ca reparatiile auto ale unei masini avariate sa se faca intr-un atelier de tinichigerie auto specializat si cu piese de origine, care au o calitate net superioara pieselor after-market. Un astfel de service auto de tinichigerie poate dispune de un banc computerizat pentru centrat si redresat caroserii care permite masurarea si repararea structurilor de rezistenta pentru orice autovehicul. Utilizarea acestuia reduce abaterile de forma ale elementelor, evitand, astfel, suprapunerile. In plus, datorita tehnologiei de masurare, se pot genera rapoarte despre starea autovehiculului inainte si dupa reparatie.

Ce interventii pot fi facute in cadrul unui atelier de tinichigerie auto?

Cel mai adesea reparatiile auto dupa accidente se fac prin intermediul companiilor de asigurari. Totusi, trebuie sa stii ca in cadrul unui atelier de tinichigerie auto profesional pot fi facute mereu operatii suplimentare menite sa creasca gradul de siguranta al masinii tale. Astfel, in cadrul acestora, poti redresa caroseria pe banc computerizat de centrat, poti repara sau chiar inlocui structura de rezistenta sau poti demonta/remonta anexele aferente. In acelasi timp, poti repara suprafetele exterioare, poti inlocui parbrizele si/sau lunetele sau poti monta senzori de parcare si alte accesorii auto ce nu sunt incluse in pachetul standard livrat de catre producator. De ce este foarte important ca aceste modificari importante sa fie realizate intr-un service auto de tinichigerie autorizat? Pentru ca acesta are, printre altele, capacitatea si dotarile necesare de a respecta specificatiile producatorului. 

FOTO: 123rtf.com

Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea