Social

#facultate #studenti #camin.

Cum si unde poti obtine un loc la camin

Odata intrat la facultate, principala grija a proaspatului student este cazarea. Pentru cei mai multi, optiunea inchirierii unui apartament sau a unei garsoniere iese din discutie, intrucat chiria in Capitala tinde sa depaseasa salariul mediu pe economie. Asa ca singura optiune ramane obtinerea unui loc in camin.

Parintii care isi trimit odraslele la studiu in Capitala asociaza viata de camin cu petreceri zgomotoase, nopti pierdute, mizerie si harmalaie. Inconveniente pentru viata de caminist ar fi destule.

Totusi, caminul reprezinta si un prilej de socializare, ocazia de a cunoaste oameni interesanti si, mai ales, sansa de a trai, cu adevarat, ceea ce inseamna viata de student. Pe undeva, traiul in camin reprezinta un imperativ pentru orice student veritabil.

Procedura obtinerii unui loc este relativ simpla. Proaspat admis la facultate, studentul trebuie sa completeze o cerere de cazare, care va fi insotita de doua fotografii. Dosarul de cazare mai trebuie sa contina copii dupa buletin si, dupa caz, xeroxuri dupa actele care dovedesc situatia sociala deosebita.

Mai departe, o comisie de cazare, formata din profesori si reprezentanti ai studentilor, va repartiza locuile, in limita celor disponibile. Criteriile de care se tine cont sunt anul de studiu, continuitatea in camin, situatiile sociale grave, copiii de cadru didactic. Bursierii statului roman si cei care au obtinut note mari la admitere au, de asemenea, sanse mai mari sa primeasca un loc in camin.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea