Social

#folosire agheasma #agheasma mare #boboteaza

Cum se pastreaza Agheasma Mare de la Boboteaza si cum se foloseste corect

In fiecare an, de Boboteaza, credinciosii merg la biserica si se roaga. In aceasta zi preotii sfiintesc apele si le dau enoriasilor Agheasma Mare. Despre aceasta se spune ca are puteri tamaduitoare si ca poate fi pastrata vreme indelungata dara sa se strice.

Agheasma Mare are numeroase intrebuintari. Cu toate acestea, este foarte important sa stii cum sa pastrezi coresct Agheasma Mare, dar si cum sa o iei, dimineata.

Cum se pastreaza corect Agheasma Mare de la Boboteaza

Agheasma Mare sau apa sfiintita, trebuie pastrata intr-o sticla din sticla, care se inchide bine. Aceasta trebuie depozitata intr-un loc curat si racoros, cum ar fi camara.

Cum se bea corect Agheasma Mare de la Boboteaza

Credinciosii care iau Agheasma Mare de Boboteaza, de la biserica, o beau timp de opt zile pe stomacul gol, incepand cu ziua de Boboteaza si pana pe 14 ianuarie, in ziua de odovanie a praznicului. Aceasta este singura perioada din an in care agheasma se poate bea fara post si fara spovedanie.

Apa sfinti de Boboteaza de ia dimineata, pe stomacul gol. Abia dupa ce se bea agheasma se poate lua anuafura. Cu toate acestea, multi credinciosi fac o greseala uriasa si iau mai intai anafura si apoi agheasma, ceea ce este toal interzis.

Agheasma Mare se poate lua in zilele de sarbatoare, in cele de ajunare si in zilele in care credinciosii merg la biserica, insa este important ca inainte sa se tina post.

De asemenea, cu pocainta si cu binecuvantarea duhovnicului, Agheasma mare se poate lua si in cazuri de boli grele. Fiind incarcata cu darurile dumnezeiesti ale Duhului Sfant, Agheasma mare a savarsit adesea minuni, tamaduind bolnavi, aparand de rele si izbavind din primejdii pe cei credinciosi.

La ce se foloseste Agheasma Mare de la Boboteaza

Agheasma Mare de la Boboteaza mai poate fi folosita si in alte scopuri, cum ar fi sfiintirea casei si animalelor din gospodarie.

Conform traditiei, credinciosii intrebuinteaza Agheasma Mare si pentru stropitul caselor, a gospodariilor, a animalelor din gospodarie, sfintind lumea din jur si chemand ajutorul lui Dumnezeu in noul an, potrivit jurnalistilor de la antena3.ro.

Astfel, cu Agheasma Mare de la Boboteaza se poate stropi casa, curtea, gradina, vitele, ogoarele si livezile. Se spune ca in acest fel vor fi ferite de necurat.  

Agheasma Mare NU trebuie sa fie inmultita

Agheasma Mare trebuie protejata si pastrata in forma sa originala. Aceasta nu trebuie inmultita sub niciun chip. Agheasma Mare de la boboteaza contine daruri divine ale Duhului Sfant, cum ar fi capacitatea de a realiza minuni, de a vindeca boli, de a proteja casele credinciosilor de spirite rale, de a curata gandurile negative din mintile oamenilor si de a salva pe cei credinciosi de pericol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea