Social

Cum se imbolnaveste sanatatea

Nu mai inteleg nimic din ce se intampla in domeniul Sanatatii si cred ca nici domnul ministru Eugen Nicolaescu nu este departe de acest sentiment.

Dar sa vin cu un exemplu concret. Guvernul Romaniei a hotarat, pe 22 decembrie 2006, care este nivelul alocatiilor pentru hrana in spitalele publice. Mai exact, bolnavii de SIDA trebuie sa manance de 11,5 lei noi pe zi, cei cu hepatita si diabet de 9 lei pe zi, alti bolnavi de 5,5 lei etc.

Hotararea stabileste ca acest nivel de hrana este maximal si poate fi depasit la solicitarea persoanelor fizice beneficiare, cu suportarea de catre acestea a cheltuielilor suplimentare. Adica, daca vrei friptura, bagi mana in buzunar si platesti, daca nu te incadrezi in acesti bani. Bineinteles ca nu stiu ce poti manca de 5,5 lei intr-o zi, dar asta e o alta discutie.

Ca sa nu se mai fure din portiile bolnavilor si ca treaba sa fie cat de cat cuser, mai multe spitale au apelat la firme particulare care sa gateasca bolnavilor. Nu mai au bataie de cap, iar prin licitatie aleg cea mai buna varianta in privinta mancarurilor. Un amic mi-a sesizat insa o anomalie aparuta.

 

Continuarea in Evenimentul Zilei

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea