Social

#insecticide naturale #furnici #insecticid

Cum scapi de furnici fara sa folosesti substante toxice

 

Acolo unde vezi o furnica trebuie sa stii ca alte cateva sute sunt ascunse in zona. Nu te vor deranja prea tare decat daca faci un pic in aer liber, dar cu siguranta te vor supara atunci cand le vei gasi in casa. Si vei cauta solutii ca sa scapi de ele, dar cele din comert sunt toxice pentru oameni sau pentru animalele de companie.

Exista, din fericire, o multime de modalitati de a scapa de furnicile din casa. Acestea folosesc substante naturale, care nu sunt toxice.

Sapun de maini

Detergentul pentru maini este deranjant pentru furnici. Mirosul lui le tine departe, astfel ca o ai putea pulveriza sapun lichid diluat pe traseele pe care vin de obicei furnicile. De regula, pe la usa de intrare.

Piper

Mirosul puternic de piper sau de boia este iritant pentru furnici. Presara piper macinat pe la colturi sau prin orificiile prin care obisnuiesc sa se strecoare in casa furnicile. Este un remediu complet natural si sigur.

Menta

Menta, pe atat de indragita de oameni pentru parfumul sau puternic, este tot pe atat de neplacuta pentru furnici, dar si pentru tantari. Amesteca 10-20 picaturi de ulei esential de menta cu doua cani de apa. Pulverizeaza amestecul pe la tocurile usilor si ale ferestrelor.

Ulei de eucalipt citronat

Uleiul extras din arborele de eucalipt este un alt produs respingator pentru frunici. Contine citronella, care tine departe tantarii, dar si furnicile. Poti pune cativa stropi de ulei de eucalipt citronat pe o laveta pe care sa o asezi in locul unde ai vazut furnici.

Otet alb

Intr-o sticla cu pulverizator amesteca otet cu apa in proporti de 50-50. Daca il pulverizezi direct pe furnici, le vei ucide. In schimb, daca aplici o pelicula de solutie pe suprafata unde apar de regula furnicile, acestea nu se vor mai apropia de acel loc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea