Social

#depresie #voluntariat #lectura #hobby-uri #combatere depresie

Cu depresia nu-i de joaca! Zece lucruri care iti mentin mintea brici!

O persoana din cinci are o problema psihiatrica, arata cele mai recente studii. Medicii sunt de parere ca ne putem pastra sanatatea mintala prin ruperea monotoniei, activitati de voluntariat si evitarea alcoolului.

Specialistii sustin ca depresia ocupa, in prezent, locul trei in lume, dar in viitor tinde sa ajunga pe locul doi, dupa bolile cardiovasculare. "Sunt zece lucruri pe care orice om le poate face pentru sanatatea lui mintala: valorizati-va, aveti grija de corpul dumneavoastra, inconjurati-va de oameni buni, oferiti-va ca voluntar, gestionati stresul, linistiti-va mintea, stabiliti-va obiective realiste, rupeti monotonia, evitati alcoolul si alte droguri, acceptati ajutorul atunci cand este nevoie", sustine medicul Elena Preda, sef de clinica la Spitalul "Constantin Gorgos".

Medicul spune ca oamenii trebuie sa isi faca timp pentru hobby-uri, pentru activitatile preferate sau pentru a citi. "Faceti cuvinte incrucisate zilnic, lucrati in gradina, luati lectii de dans, invatati o limba straina sau cantati la un instrument", a spus dr Preda, potrivit Mediafax.

Implicarea sociala, prin activitati de voluntariat, este o practica ce mentine vie mintea, mai sunt de parere specialistii.

Sursa foto: bonsecoursinmotion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea