Plante de apartament

#animale de companie #hrana pisici # idei pentru ghivece

Cum sa-ti protejezi ghivecele cu flori de pisici

Pisicile sunt animale de companie neastamparate uneori, cunoscute pentru faptul ca se baga mai tot timpul in necazuri. Nici macar plantele nu sunt la adapost de ele, pentru ca le place sa se joace cu florile, rod frunzele sau sapa in pamantul din ghiveci. Din fericire, exista multe trucuri diferite pe care le puteti incerca pentru a va descuraja pisica sa se distreze cu florile.

 

Pisicile sunt adesea atrase de plante atunci cand sunt plictisite. Cu toate acestea, exista motive mai ingrijoratoare in cazul in care animalele de companie mananca pamantul din ghiveci; este posibil sa le lipseasca nutrienti din dieta si ar trebui sa mearga la veterinar. Motivele mai putin grave pentru care va ataca verdeata pot fi pentru ca le place gustul, mirosul sau textura.

Cum sa-ti protejezi ghivecele cu flori de pisici:

1. Folie de aluminiu (staniol)

Majoritatea pisicilor sunt speriate de zgomotele puternice si necunoscute, ceea ce face ca folia de aluminiu sa fie o modalitate excelenta de a le tine departe de plantele dumneavoastra. Aceasta metoda de protectie impotriva pisicilor functioneaza pentru ca de fiecare data cand acestea sar langa planta ta, aterizeaza pe folie, facand un zgomot puternic si speriindu-le.

2. Coji de portocale

Cojile de portocale sunt o modalitate naturala de a tine pisicile departe de plantele tale. Functioneaza pentru ca au un simt al mirosului de 40 de ori mai sensibil decat noi. Nu le place mirosul puternic al citricelor, asa ca aceasta metoda va functiona si cu cojile de portocale, lamai si lime ramase de la tine. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a va recicla deseurile in loc sa aruncati resturile la gunoi, dar si de a da un parfum placut camerei.

3. Pietre

Asezarea unui strat de pietre decorative peste sol este o metoda care arata frumos si impiedica animalele sa sape in pamant sau sa il foloseasca drept litiera.

4. Propria planta a pisicilor

Iarba pisicii este cea mai populara planta pe care oamenii o cumpara pentru animalele lor de companie, dar si alte ierburi comune sunt, de asemenea, sigure. Cimbrul pentru pisici, rozmarinul si iarba de grau sunt alegeri bune.

5. Propriul spray natural

Pisicile adora sa roada frunzele plantelor, fie pentru ca miros bine, fie pentru ca vor sa se joace. Totusi, acest lucru poate fi periculos, deoarece multe plante de apartament sunt toxice pentru animale. Folosirea propriului spray repelent este o modalitate naturala de a-ti proteja plantele si de a tine pisicile la distanta, mai ales in cazul plantelor cu frunze otravitoare. Exista doua ingrediente din care puteti alege si pe care probabil le aveti deja in casa, mustar si piper negru. Amesteca cateva linguri de mustar macinat intr-o sticla cu pulverizator, plina cu apa. Apoi aplica-l pe toate frunzele si pe solul plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului