Social

#cum sa arati mai tanara #remedii insomnie #piele fina #insomnie

Cum sa te simti si sa arati cu 10 ani mai tanara! 10 trucuri simple

Specialistii sustin ca varsta poate deveni doar o cifra in buletin daca tii cont de cateva trucuri esentiale. Barbara Botani, un neuropat britanic, a explicat pentru Daily Mail care sunt trucurile ieftine la care orice femeie poate apela pentru a arata mult mai tanara. 

1. Asternuturi din bumbac sau matase. Nu este suficient sa dormi cat trebuie, calitatea somnului trebuie sa fie de asemenea una ridicata. Foloseste asternuturi de buna calitate, o saltea buna si vei evita afectiuni precum pierderi de memorie, de auz, de concentrare, probleme cu tensiunea sau de management al furiei. 

2. Mai putin stres. Usor de zis, greu de facut? Nu chiar. Unele lucruri se vor intampla indiferent de cat ne stresam, prin urmare o lista a prioritatilor si un echilibru cu sinele se vor vedea fix pe fata ta. 

3. Mai putina cafea. Si nicio tigara, spun specialistii. Redu cantitatea de cofeina consumata progresiv, bea mai multa apa si vei vedea cum pielea devine mai elastica si tu vei radia.

4. Zambeste. Buna dispozitie nu este recomandata doar pentru spirit, ci si pentru fizic. Incruntarea contribuie la accentuarea ridurilor, asa ca mai bine zambeste mai des. 

5. Ridica-te. Studii recente au aratat ca sedentarismul scurteaza speranta de viata. Chiar daca ai un job de birou, ridica-te si fa cativa pasi la fiecare 20-30 de minute. Spatele si articulatiile tale iti vor multumi si tu te vei simti mult mai bine. 

6. Renunta la pesimism. Daca te gandesti mereu cat de grea este viata, vei atrage energii negative asupra ta. Nu este un basm, ci simpla realitate. Priveste fiecare zi cu optimism si fa tot posibilul ca lucrurile sa se intample asa cum iti doresti. 

7. Demachiaza-te! In fiecare seara, fara scuze. Altfel, pielea ta va arata mai obosita si este posibil sa dezvolti diverse afectiuni ale tenului care nu te vor binedispune. Un ten curat si odihnit respira sanatate si emana tinerete.

8. Fa mai mult sport! Probabil ca ai mai auzit acest lucru, dar nu ai facut mare lucru in sensul acesta. Gresit! Ar trebui sa te apuci de o activitate fizica placuta pentru tine cat mai curand. Nu trebuie sa mergi in fiecare zi la sala, nu trebuie sa te extenuezi. Este suficient sa te plimbi de trei-patru ori pe saptamana cate 40-50 de minute, iar macar o data pe saptamana sa faci o activitate fizica mai sustinuta. Inot, tenis, squash, jogging orice iti face placere. Ca sa te ambitionezi, un surplus de 45 de kilograme peste greutatea ta admisa inseamna sa-ti tai singura din viata 10 ani! Au aratat-o studii recente efectuate de cercetatorii de la Oxford. 

9. Foloseste protectie solara. Intr-un studiu recent s-a descoperit ca doar 32% din adulti folosesc protectia solara regulat. Mare greseala, deoarece sa iesi in soare fara niciun fel de protectie inseamna sa te supui singura unui proces accelerat de imbatranire a pielii, depigmentare si chiar probleme mai grave, cum ar fi cancerul de piele. 

10. Elimina prietenii toxici. Persoanele care te seaca de energie te si imbatranesc mai repede. Ai nevoie de zambete si energie pozitiva in viata ta, nu de influente negre. Inconjoara-te de oameni care sunt o influenta pozitiva in viata ta si nu uita ca singuratatea creste cu 30% riscul de moarte prematura. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea