Social

#cabinet veterinar #responsabilitate #animal de companie

Cum sa te responsabilizezi mai mult: de la un job permanent la ingrijirea unui animal de companie

Daca in facultate ai avut unul, doua joburi part time timp de cateva luni, ai stat in camin, iar parintii ti-au trimis lunar bani, inseamna ca ai fost o norocoasa. Dupa ce termini studiile universitare, e de preferat sa iti iei viata in propriile maini si sa te responsabilizezi si mai mult. Desigur, absolvirea nu este neaparat o limita sau un prag, poti incepe procesul si dinainte, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare, cum e Bucurestiul, o metropola care-ti ofera multe oportunitati. Insa fii rabdatoare cu tine, acorda-ti timp, responsabilizeaza-te si mai mult doar daca simti ca ai nevoie, cu amendamentul de a incerca sa nu te epuizezi si sa te bucuri de perioada studentiei.

Nu incerca sa demonstrezi nimic nimanui, nu iti impune limite absurde, ci incearca sa iei totul pas cu pas, fara a te forta in vreun fel. Daca cei din jur iti spun ca ai un spirit ludic contagios, ia-o ca pe un compliment si nu schimba nimic. Responsabilizarea poate fi intr-adevar dificila daca nimeni nu te-a incurajat sa iei decizii de una singura, dar nu imposibila. Tocmai pentru a te ajuta, in acest articol venim cu cateva recomandari pentru tine.

Un loc de munca si o chirie

Daca ai terminat facultatea, e timpul sa te gandesti serios sa iti iei un job. Recrutarea nu e cel mai simplu si rapid proces, dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa „te vinzi” cat mai scump. Daca ai probleme cu increderea in propriile forte, incearca sa vorbesti cu un psiholog inainte. In fata unui potential angajator, tu trebuie sa livrezi cea mai buna versiune de-ale tale, un om cu un potential extraordinar de care compania are nevoie.

E de preferat sa ai un program de opt ore, atat pentru a dobandi experienta, cat si pentru a castiga bani. Daca nu esti dispusa sa aloci mai putin timp studiilor, atunci poti opta pentru un program scurt, pentru a avea timp de cursuri si de realizarea proiectelor. Important e sa locuiesti intr-un loc in care sa te simti bine, iar inchirierea unei garsoniere sau a unui apartament trebuie facuta cu multa atentie. Daca vei locui cu mai multe persoane, incearca, la vizionarea locuintei, sa interactionezi cat mai mult cu acestea pentru a vedea daca sunteti compatibile.

Un animal de companie

Daca mereu ti-ai dorit sa iti iei un animal de companie si nu ai gasit momentul oportun, acum e timpul sa adopti un caine sau o pisica. Probabil ca la camin nici nu aveai dreptul sa cresti un animalut, insa daca te muti in chirie, poti gasi destui proprietari „pet friendly” care nu au nimic impotriva daca aduci cu tine un patruped, un hamster, o testoasa sau un papagal. Daca e prima oara cand detii asa ceva, este important sa te informezi in prealabil, caci animalele sunt ca oamenii: se imbolnavesc usor, au nevoie de multa atentie si dragoste, pe langa necesarul zilnic de hrana si apa. Gaseste un cabinet veterinar non stop Bucuresti, unde sa poti merge ori de cate ori animalutul tau nu se va simti bine. Incearca sa gasesti un specialist foarte bun, la care sa poti apela cand ai o nelamurire si care sa ajunga sa cunoasca foarte bine animalutul si istoricul medical al acestuia.

Responsabilitatea se construieste cu rabdare si multa determinare si nu are o reteta predefinita. Ceea ce maturizeaza pe unii ar putea avea un alt efect asupra ta. Important e sa incerci sa te cunosti cat mai bine, sa iti stabilesti teluri si obiective, dar mai ales sa asterni pe hartie ceea ce te-ar putea face fericita. Din acel punct ai putea incepe sa construiesti.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea