Social

Cum sa reducem nivelul colesterolului

Fructele proaspete contin antioxidanti si protejeaza peretii vaselor de sange NIVELUL COLESTEROLULUI este un factor al aparitiei afectiunilor cardiace. Medicii nutritionisti din Marea Britanie au stabilit un top al alimentelor care trebuie evitate pentru a putea reduce nivelul colesterolului. Cand mancam alimente care contin colesterol , acest lucru se reflecta in sange. Colesterolul duce la ingustarea vaselor de sange, ceea ce poate duce la cresterea tensiunii arteriale si, in timp, se poate produce infarctul sau accidentul vascular cerebral. Stilul de viata este un factor care contribuie la cresterea nivelului colesterolului. Sunt doua tipuri principale de colesterol: HDL, asa-numitul colesterol "bun", si LDL colesterol sau colesterolul "rau". Trigliceridele sunt al treilea tip de colesterol. Pana la medicatia de reducere a colesterolului, acesta se poate regla prin alimentatie si miscare fizica . Scaderea in greutate, renuntarea la fumat, consumul redus de alcool pot duce la reducerea nivelului colesterolului "rau" si al trigliceridelor. Nutritionistii britanici spun ca cei mai mari vinovati pentru cresterea colesterolului sunt ficatul si ouale. Important este sa evitam consumul de carne grasa si produsele care contin grasimi, si mai ales grasimi saturate . Mancarea prajita contine mult ulei si grasime saturata si este bine sa o dam deoparte din alimentatia noastra, avertizeaza spe�cialistii. Medicii mai spun ca produsele facute din aluaturi, cum ar fi placinta, sunt si ele bogate in grasimi saturate. Nu trebuie exagerat consumul de prajituri si biscuiti. De asemenea, nutritionistii atrag atentia ca alcoolul consumat in exces poate creste nivelul colesterolului "rau" din sange. Specialistii mai spun ca in celulele animale se gasesc cele mai mari cantitati de colesterol si de aceea toate fructele si legumele pot constitui o alternativa sanatoasa. Daca mancam alimente bogate in fibre, putem inclina balanta in favoarea noastra, deoarece acestea cresc nivelul colesterolului "bun". Scaderea colesterolului se poate obtine, spun specialistii britanici, prin consumul de paine integrala, cereale si orez brun. Fructele si legumele proaspete contin antioxidanti si vitaminele C si E, care protejeaza peretii vaselor de sange. Consumul de peste, si in special al celui bogat in omega-3, ajuta la scaderea LDL colesterol. Medicii spun ca in loc de prajeli ar trebui sa preparam alimentele pe gratar, la cuptor sau prin fierbere. Grasimi putine se gasesc si in unele branzeturi si in laptele degresat. Consumul de produse pe baza de soia poate ajuta, de asemenea, la scaderea colesterolului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea